facebookbilde (Foto: Faksimile Facebook.com)
facebookbilde (Foto: Faksimile Facebook.com)

Nytt program sletter de pinlige Facebook-bildene

Sørger for at tilgangen til bildet blir blokkert.

Det har blitt stadig vanligere for en arbeidsgiver å sjekke jobbsøkere på internett. Utagerende festbilder eller vulgære fotografier kan være fjæren på vektskålen som gjør at man ikke blir ansatt. Nå skal et nytt program sørge for at disse bildene forsvinner i all fremtid.

– Før man poster et bilde på Facebook så kjører man det igjennom X-pire. Der sørger en elektronisk nøkkel for at bildet kun en tilgjengelig for en kort periode, sier grunnleggeren Michael Backes til Mail Online.

Les også: Facebook vurderer «stalkerknapp»

En server blokkerer tilgangen

Når den estimerte tiden for hvor lenge man ønsker å vise bildet på nettet er utgått, vil en server blokkere tilgangen til fotografiet.

Til tross for at brukerne av flere sosiale nettverk har mulighet til å slette bildene sine når som helst, så mener Backes at folk flest ikke gjør noe med bildene etter at de er publisert.

– Facebook-brukere er ofte passive brukere. De publiserer masse materiale, men noen kommer aldri tilbake til nettstedet og flere glemmer passordet sitt, sier han til Mail Online.

Les også: Tone fikk kakerlakkhjelp på Facebook

Ikke ment for de som har kunnskap om datasikkerhet

Han legger til at softwaren ikke er ment for alle.

– Programmet er ikke designet for mennesker som forstår hvordan de kan beskytte seg på nettet, men for den store massen som ønsker å løse problemet med en gang og deretter slippe å tenke mer på saken.

Backes understreker at andre personer vil ha tilgang til bildene så lenge de er online, og kan lagre de i den perioden de er tilgjengelige på nettet.

Trenger du vår hjelp? Tips TV 2 hjelper deg.

Følg oss på Facebook og Twitter