Programleder Øyvind Mund intervjuer Anine Stang etter at Team Anine ble stemt ut av «Det store korslaget». (Foto: Arild Brun Kjeldaas/TV 2)
Programleder Øyvind Mund intervjuer Anine Stang etter at Team Anine ble stemt ut av «Det store korslaget». (Foto: Arild Brun Kjeldaas/TV 2)

Slik foregår utstemmingen

Team Lisa var ikke nødvendigvis det koret med nest færrest stemmer på fredag. «Korslaget»-produsenten oppklarer.

TV 2 erfarer at mange seere misforstod utstemmingssekvensen i fredagens «Det store korslaget», der det til slutt stod mellom Team Lisa og Team Anine. Sistsnevnte ble stemt ut av konkurransen, og det var da mange som dermed antok at Team Lisa lå i faresonen. Det stemmer ikke nødvendigvis.

– Kun den med færrest stemmer formidles

Produsent for «Det store korslaget», Stein Johnsen, forteller at alle korene som er med videre i konkurransen leses i tilfeldig rekkefølge.

– Det eneste som kommuniseres fra TV 2 og produksjonsselskapet Rubicon, er hvilken artist som har fått færrest stemmer, og som dermed må forlate korslaget. Alle de andre som går videre til neste sending leses opp i HELT tilfeldig rekkefølge, som ikke har noe med hvor mange stemmer de har fått, forklarer han.

– Dette betyr at Team Lisa, som nå sist fredag var koret som sto igjen sammen med Team Anine, like godt kan være det koret som har aller flest stemmer, fortsetter Johnsen.

Se fredagens opptredener på nytt

Psykologisk effekt

Produsenten forteller at det jobbes med å formidle utstemmingen så klart som mulig.

– Det ligger nok en psykologisk effekt i det at man blir lest opp sammen med det koret som har fått færrest stemmer, så det vil alltid være en del mennesker som oppfatter dette feil. Når det er sagt, så er det selvsagt vårt ansvar å være så klare og tydelige at vi blir forstått av de aller fleste. Derfor skal vi bestrebe oss på å bli enda tydeligere på dette!

Se «Det store korslaget» fredager klokken 20.00 på TV 2.