halvdan_sivertsen
halvdan_sivertsen

Halvdan Sivertsen raser mot Høyre-politiker

– Frekke Faen! Det er det frekkeste jeg har sett.

Artist Halvdan Sivertsen, også bedre kjent som mannen bak sangen «Kjærlighetsvisa» er mildt sagt lite blid etter at Høyre-politiker Jens Johan Hjort nå har laget sin egen versjon av låta, som han bruker til å vinne velgernes gunst.

Nå går Sivertsen hardt ut Tromsø-politiker Hjort, og vil slutt på det han mener er et brudd på åndsverkloven.

– Frekke faen!

Jens Johan Hjort som er Høyres nye toppkandidat i Tromsø har laget sin egen versjon av Sivertsens populære vise, og vil vinne velgere ved å fremføre «Ærlighetsvisa». Han har flere ganger stilt opp på radio og TV mens han har fremført sin «nye» låt. Noe som får Sivertsen til å se rødt.

– Frekke Faen! Det er det frekkeste jeg har sett. Det er et hån mot sangens ide, sier Sivertsen til VG, og understreker at om det er noe «Kjærlighetsvisa» ikke er, så er det valgsang for Høyre.

I den orginale teksten synger Sivertsen blant annet om «vinden ifra høyre snart må snu». I politiker Hjorts versjon har denne linja blitt om til « Når høyrevinden blåser over landet, og de som stemte rødgrønt - de vil snu.

– Jeg har ikke sett på maken. I tillegg til å være frekt, så er det ytterst slett arbeid. Det er radbrekking av sangen, mener artisten fra Bodø.

Nå truer han med søksmål om ikke politikeren slutter å bruke sin egen versjon av sangen.

– Ikke så verst

Jens Johan Hjort på sin side synes ikke sin egen versjon er så verst.

– Jeg skjønner godt at han synes dette var litt frekt. Men jeg vil tro han innser at hans versjon er betydelig bedre enn min, sier han til ITromsø, og legger til:

– Kjærlighetsvisa er den aller fineste visa jeg vet.