Ricky Gervais (Foto: Paul Drinkwater, © DRY CL**NY**)
Ricky Gervais (Foto: Paul Drinkwater, © DRY CL**NY**)

Slik fornærmet Ricky Gervais Hollywood-eliten

Golden Globes-vert Ricky Gervais fyrte løs med spydigheter myntet på noen av Hollywoods største stjerner. Ikke alle synes det var like morsomt.

Den britiske komikeren hadde på forhånd lovet å være en frittalende vert, og det løftet holdt han. Fra det sekundet Gervais inntok scenen haglet det med fornærmelser, skriver People.com.

– Dette kommer til å bli en kveld fylt av festing og mye drikking, eller som Charlie Sheen ville kalt det: Frokost, åpnet komikeren.

Slem humor

Ingen var trygge, Gervais´ små stikk rammet både store og små stjerner. Og selv om mange lo av morsomheter som å kalle Bruce Willis for Ashton Kutchers far, ble det etterhvert for mye av det gode for flere av de prominente gjestene.

– Jeg husker den tiden da Ricky Gervais var en lett overvektig og hyggelig komiker, bemerket Tom Hanks fra scenen til stor jubel fra salen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Tom hanks (Foto: Lionel Hahn)
Tom hanks (Foto: Lionel Hahn)

Buet ut

Noe av det minst politisk korrekte den britiske komikeren gjorde denne kvelden, var å spøke med angivelige skaphomofile i Hollywood:

— I filmen «I love Philip Morris» har JIm Carrey og Ewan McGregor hovedrollene. De er to heteroseksuelle menn som later som de er homofile, altså det totalt motsatte av noen berømte scientologer. Muligens... Advokatene mine hjalp meg med å utforme den vitsen, sa Gervais.

Scientologene han sikter til er antaglig Tom Hanks og John Travolta, som begge har slitt med homofilirykter i mange år. Der gikk grensen for mange i salen, som svarte med å bue etter denne kraftsalven var avfyrt.

(artikkelen fortsetter under bildet)

UTEN SLØYFE: Johnny Depp satset på en smoking fra Ralph Lauren Black Label.
UTEN SLØYFE: Johnny Depp satset på en smoking fra Ralph Lauren Black Label.

Johnny Depp ble sur

En annen stjerne som hadde lite til overs for humoren til Gervais var Johnny Depp. Komikeren fleipet om hvorfor «The Tourist», som Depp og Angelina Jolie spiller hovedrollene i, i det hele tatt hadde blitt nominert til noen priser. Filmen har floppet på amerikanske kinoer.

— Jeg har ikke sett den. Har noen i det hele tatt gjort det? Det går rykter om at den eneste grunnen til at filmen er nominert er at (arrangørene. journ. anm) Hollywood Foreign Press skulle få anledning til å feste med Johnny Depp og Angelina Jolie. Det er jo bare tull selvsagt. De har også vært mottakelige for bestikkelser, sa han.

Johnny Depp synes tydeligvis ikke dette var noe morsomt. Stjernen skar en sur grimase.

Skryt av Diddy

Likevel var det flere som lot seg underholde. Sean «Diddy» Combs var en av dem som elsket Gervais opptrenden.

— Jeg synes han gjør en strålende jobb. Han er kjempemorsom! sa rapmogulen til Los Angeles Times.

Det er uvisst om Gervais får lov til å komme tilbake som vert neste år. Da Hollywood Foreign Press Assn.-sjef Philip Berk fikk spørsmål om dette, nektet han å kommentere.