Helenes stemme har vært redningen hennes (Foto: Scanpix)
Helenes stemme har vært redningen hennes (Foto: Scanpix)

– Heilt makalaust!

Årets første finalister i Melodi Grand Prix er klare.

Helene Bøksle, Åste Hunnes Sem og Rikke Norrmann stakk av med de etterlengtede finaleplassene etter delfinalen i Ørland.

– Heilt makalaust, jublet Bøksle, som fikk nest mest stemmer, etter å ha fremført den hulderaktige, norskspråklige «Vardlokk». Hun var på forhånd utpekt som favoritt av eksperten, og er blitt sammenliknet med Christine Gulbrandsens «Alvedansen», som representerte Norge i 2006.

Bøksle ble bare slått av Åste Hunnes og Rikke Norrmann, som sammen sang «Not That Easy» – skrevet av sistnevnte. De felte begge noen tårer da resultatet ble klart.

– Jeg er så utrolig rørt, sa Hunnes, som også er kjent fra «Idol».

Use Me og Sie Gubba var de som var nærmest finaleplass, og de får prøve seg på nytt under Sistesjansen i Sarpsborg 5. februar. Helgen etter er det duket for selve finalen, hvor det blir klart hvem som skal representere Norge i den internasjonale finalen i Tyskland i mai.

Den som fikk mest oppmerksomhet før delfinalen gikk av stabelen, var den tidligere Big Brother-deltakeren Carina Dahl. Hun nådde imidlertid ikke opp, selv om hun selv var svært fornøyd etter å ha opptrådt som førstemann.

– Det er vanskelig å ikke føle seg som en stjerne, sa hun til programleder Per Sundnes etterpå.