carina
carina

Carina Dahl slår tilbake mot plateslakten

– Jeg blir heller litt beæret.

Lørdag er Carina Dahl en av artistene som deltar i den første delfinalen i årets «Melodi Grand Prix».

Med låta «Guns & Boys» håper Dahl på å nå finalen.

Før jul slapp den tidligere «Big Brother»-deltakeren sitt første album, «Hot Child».

Albumet ble kåret til årets verste album av Side 2s anmelder Pål Nisja-Wilhelmsen, som tydelig ikke var imponert over Dahl.

Likevel lar Carina seg ikke knekke av kritikken.

Som forventet

– Det er alltid vanskelig mot slutten av året når man skal kåre årets beste album. Derfor er det strålende at Carina Dahl har gitt ut sitt album «Hot Child» nå rett før jul. Det gjør det nemlig ekstremt enkelt å huske på albumet når vi skal kåre årets verste album. For det er ingen tvil om at det er «Hot Child» som stikker av med den tittelen for 2010, var noe av det Wilhemsen skrev om albumet.

For Carina Dahl kom ikke denne kritikken som et sjokk.

– Det var ikke overraskende at jeg fikk slakt i Norge, absolutt ikke. Jeg hadde ikke forventet en sekser uansett, fordi jeg ikke tror ikke man får det. Man ser jo artister som Tone Damli, Cheryl Cole og Kesha heller ikke har fått gode kritikker av ham i Side 2, sier Dahl til «God kveld Norge», og legger til:

– Det er klart at det ikke er morsomt å få slakt sånn sett, men man må nesten sette det litt i perspektiv.

Carinadahl22 (Foto: Saeculo, © ps)
Carinadahl22 (Foto: Saeculo, © ps)

– Ble du forbannet av det?

– Nei, jeg ble heller litt beæret av at han la så mye tid på meg å kjørte på den store slakten. At Side2-anmelderen ikke liker albumet mitt, det spiller ikke så stor rolle, egentlig, sier hun.

Vanskelig i Norge

Carina innrømmer likevel at markedet i Norge er vanskelig å slå gjennom i.

– Jeg kan si det sånn at kommersiell pop er det vanskelig å bli hyllet for her i Norge. Det er kanskje en av grunnen til at Norge ikke har så mye eksport av kommersiell pop, i motsetning til Sverige som eier pop i verden. Derfor ville jeg bli signert der også, avslutter hun.

Carina Dahl er første artist som skal på scenen under helgens «Grand Prix». Låten hennes «Guns & Boys» har fått hard medfart av Dagbladet og VGs anmeldelser av årets «Grand Prix»-låter.