KRITIKK. Langrennsproffen Therese Johaug slår nå tilbake på kritikken etter å ha fått mye negativ oppmerksomhet. (Foto: Lien, Kyrre/Wipeout, TVNorge)
KRITIKK. Langrennsproffen Therese Johaug slår nå tilbake på kritikken etter å ha fått mye negativ oppmerksomhet. (Foto: Lien, Kyrre/Wipeout, TVNorge)

Therese Johaug: – Jeg har ingen spiseproblemer

Langrennsproffen har rast ned i vekt

Langrennsproffen Therese Johaug slår nå tilbake på kritikken etter å ha fått mye negativ oppmerksomhet som nummer to i Tour de Ski for litt siden.

Skadelig forbilde

Johaug har rast ned i vekt den siste tiden. Hun er tynn, men hun er bedre i skisporene enn forrige sesong. Eksperter har uttrykt bekymring for at Johaug kan være et skadelig forbilde for unge idrettsjenter.

Kritikken kuliminerte torsdag med at landslagslege Hans Petter Stokke medgikk overfor VG at det er noen av jentene som ikke får i seg nok mat, og at landslagstrener Egil Kristiansen innrømmet at det var problematisk å ha Therese Johaug som forbilde.

Les også: Her kaster Therese Johaug klærne

Nå snakker Johaug ut i et intervju med Dagbladet.

Nekter for spiseproblemer

– Jeg har ingen spiseproblemer, sier hun

Skijenta innrømmer at hun veier mindre enn i fjor på samme tid, men mener det har sin naturlige forklaring.

– Jeg har økt treningsmengdene mye foran denne sesongen. I fjor lå jeg på 70 timer i måneden. Jeg økte til 90-100 timer før denne sesongen. Det, samt at kroppen blir mer gjennomtrent og får økt muskelmasse, gjør at forbrenninga øker, sier Therese Johaug til Dagbladet.

Hun forteller også i Dagbladet-intervjuet at hun får i seg fem-seks relaivt kraftige måltider hver dag, men at hun «enda skulle spist litt mer».