stensbyNETT (Foto: TV 2)
stensbyNETT (Foto: TV 2)

Glad de kom seg vekk fra Ahus

Per Steinar Nedregård har vært korridorpasient på Ahus i flere dager. Torsdag morgen ble flere av pasientene satt på bussen til Minnesund.

Per Steinar Nedregård er en av mange pasienter som har opplevd kaoset på lungeavdelingen på Ahus den siste tiden. I flere dager har han ligget på gangen.

– Jeg lå der siden jeg kom inn mandag. I natt ble jeg tatt inn på et rom, for da hadde de fått beskjed om å tømme korridoren, forteller han til TV 2 Nyhetene.

Satt på bussen til Minnesund

Nedregård ble plassert på et overvåkingsrom for natten.

I morges måtte han forlate Ahus sammen med flere andre pasienter. De ble plassert på en buss, og en time senere var på Stensby sykehus på Minnesund.

– De måtte finne en løsning med oss, sier Nedregård.

Glad de kom seg vekk

På Minnesund har han havnet på rom med Arne Tangen. De syntes bussturen var slitsom, me er de begge glad for at de kom seg vekk fra Ahus.

– Der oppe var det veldig fint, men det var som en stor fabrikk, sier Tangen.

Stryk til Strøm-Erichsen

Nedregård har kols, og må ofte på sykehus. Han bor i Oslo, et steinkast unna Aker, som fram til nyttår var stedet der han tidligere ble behandlet.

Ironisk nok skulle også Stensby sykehus vært lagt ned da nye Ahus ble bygget, men sykehuset ble reddet i siste liten.

De to romkameratene er lite imponert over helsepolitikken her i landet.

– Dette er takken vi har fra Strøm-Erichsen. At de legger ned Aker før Ahus har kapasitet til å overta pasientene. Hun får stryk fra meg, sier Nedregård til TV 2.