korslaget_sumo
korslaget_sumo

Hvilken Korslaget-by er best?

Lisa Stokke mener bergenserne er høylytte, mens Thom Hell mener Bærum-fordommene blir gjort til skamme med Erik og Kriss. Les hva korlederne sier om hverandres byer og avgi din stemme!

Korlederne i årets sesong av «Det store korslaget» representerer seks ulike norske byer. Vi tok en prat med alle for å høre hva de synes om hverandres hjemsteder. Stem på hvilken «Korslaget»-by du mener er den beste lenger nede i artikkelen!

Dette mener korlederne om Bergen

Torhild Sivertsen (representerer Askøy/Bergen):
– Jeg er jo skapbergenser så jeg ser jo bergenserne litt utenfra. Jeg mener det finnes to typer bergensere. Den pene og konkrete som Sissel Kyrkjebø. Så er det breiflabbene. Jeg liker begge typene, og elsker Bergen. Bergen i mitt hjerte!


Erik og Kriss:
– Bergen ligner mye på Trondheim. Man hører når en bergenser er i rommet, de er høylytte! Trønderne er også bråkete, men litt mer behersket enn bergenserne. Bergen er en gladby!

Thom Hell:
– Bergen ligger på topp i patriotisme. Bergenserene er ekstremt hyggelige og joviale. Det er jo typisk at uken er ødelagt hvis Brann taper. Man kan jo også merke på næringslivet hvis brann gjør det dårlig et år.

Anine Stang:
– Bergensere er patrioter, de er stolte av byen sin.

Lisa Stokke:
– Alt med Bergen er veldig flott. De er også høylytte og glad i å vise at de er fra Vestlandet. De er tøffe men samtidig ydmyke.

Dag Ingebrigtsen:
– Bergen er en flott by, der har jeg vært mye. Menneskene i bergen er ganske lik trønderne. De er patriotiske og heier på seg selv. Byen er jo vakkert selv om det regner mye, men det syntes jeg ikke påvirker menneskene. Det regner jo overalt.

Artikkelen fortsetter under bildet:

Brygga i Bergen. (Foto: BIA/SCAN-FOTO)
Brygga i Bergen. (Foto: BIA/SCAN-FOTO)

Dette mener korlederne om Bærum

Erik og Kriss (representerer Bærum):
– Bærum er helt klart best! Det er jo vårt hjem, det er stedet som har formet oss som personer.

Torhild Sivertsen:
– De er jo sosser, og litt blærete. Det er påfallende mange pappagutter i Bærum, og de lever på et image, men det er ikke alltid rettferdig. Erik og Kriss er jo til å spise opp, så mødrene deres har gjort en god jobb. Hvis man pirker vekk alt klisset i håret så er de gode alle sammen.

Thom Hell:
– Erik og Kriss er vel de første fra Bærum som jeg har blitt kjent med. Fordommene mot Bærum blir gjort til skamme her. Folk har vel et inntrykk av at Bærum er litt hoven og snobbete. Jeg er veldig åpen, så å bli kjent med koret fra Bærum har vært veldig positivt.

Anine Stang:
– Jeg tenker på dyre russebusser og pappas penger som typisk Bærum.

Lisa Stokke:
– Bærum kalte vi «Blærum» da vi var unge, og sånn tenker jeg jo ikke nå lenger. Alle menneskene fra Bærum er jo også så pene og kjekke. Det er nok litt mykere miljø der enn i Oslo.

Dag Ingebrigtsen
– Bærumsguttene er morsomme og flotte. De har god humor og god selvironi, og er stolt av å være dem de er.

Artikkelen fortsetter under avstemmingen.