SYK : Bloggeren Linnae Myhré var livredd hjertet skulle slutte å slå. Hun sultet seg så mye at kroppen ikke orket mer, bare 15 år gammel.
SYK : Bloggeren Linnae Myhré var livredd hjertet skulle slutte å slå. Hun sultet seg så mye at kroppen ikke orket mer, bare 15 år gammel.

Blogger Linnéa Myhre var døden nær

Sultet seg så mye at kroppen ikke orket mer.

Blogger Linnéa Myhre (20) er pekt ut som Norges nye humordronning og er en av Norges mest populære bloggere. Livet hennes ble satt på en stor prøve for fem år siden da hun holdt på å sulte seg slank, skriver Costume.

Døden nær

Bare 15 år gammel veide Linnéa Myhre bare 38 kilo, hun hadde sultet seg dit kroppen ikke klarte mer. Moren hennes var redd hjertet skulle slutte å slå, og kjørte henne til sykehuset i Kristiansund. Hun ble tvangsinnlagt rett før jul, 15 år gammel og uendelig ensom.

– Det var som å være med på Robinson-ekspedisjonen. Jeg hadde så mye tid, gikk bare rundt og visste ikke hva jeg skulle gjøre, løste sudoku og kryssord og alt kretset rundt måltidene. Det var fire måltider hver dag som jeg måtte følge slavisk og folk satt og så på at jeg spiste, forteller Linnéa Myhre til Costume.

Anoreksi

Hennes høyeste ønske var å kunne komme seg hjem til jul. Utmattet og syltynn hadde hun ikke noe annet valg enn å ta julefeiringen på sykehuset i Kristiansund.

linnea myhr til nett
linnea myhr til nett
– Det var ikke lov å gå på do etter måltidene. Jeg følte det aldri kom til å gå noen vei, jeg bare satt der og satt der, ventet på at klokken skulle gå. Jeg hatet klokken en periode, klarte ikke å se på den. Anoreksi har mye med tid å gjøre, du har rutiner du skal holde, vaner du tillegger deg, forteller Linnéa til Costume.

Deprimert

Oppholdet på sykehuset ble vanskelig for Linnéa og hun følte hun bare gikk rundt seg selv. Hun følte at det ikke fungerte helt for henne og hennes sykdom.

– Da jeg ble skrevet ut, veide jeg akkurat like mye som da jeg kom til sykehuset. Men det ble en tankevekker, på den måten fungerte det. Å vite at hvis jeg gikk ned i vekt igjen så ville jeg måtte legges inn igjen på sykehuset, det skremte meg. Jeg prøver å skjerpe meg nå, men jeg merker at jeg blir deprimert hvis jeg ikke får i meg nok næring, sier Linnéa Myhre til Costume.

Frisk

Linnéa er i dag frisk av anoreksien, og har tatt mye lærdom av den vanskelige perioden i livet hennes.

– Det å være 15 år og ville dø fordi du ikke ser en annen utvei, det lærer deg et eller annet, avslutter Linnéa til Costume.