Julenissen har ikke skaffet seg E post adresse ennå...  (Foto: Aleksander Andersen)
Julenissen har ikke skaffet seg E post adresse ennå... (Foto: Aleksander Andersen)

Dette bør du ikke sende via e-post

Nå skal du få posten din i en digital postkasse

Når fikk du sist et personlig, håndskrevet brev som noen har lagt det lille ekstra ned i å sende?

Posten Norge lanserer et digitalt postsystem for post i Norge. I løpet våren kan du selv velge om du vil motta post i en digital postkasse i tillegg til den fysiske postkassen. Postens digitale postkasse baserer seg på folks gateadresse i tillegg til personnummer. Dermed er det enkelt å finne mottakerne av posten, og når du endrer gateadresse følger den digitale postkassen med.

Håndskrevet og verdifullt

Men vil vi ha alt på E-post?

Hva med julekortene, dåpsinvitasjoner og takkekort?

Se hva folk på gata mener her.

483817

Håndskrift som reklametriks

Når du henter posten, og mellom regningene ser noe av privat karakter og håndskrift, blir du nysgjerrig på innholdet. Det er et et grep reklameguruene bruker bevisst.

– Vi bruker det når vi ønsker å signalisere at dette er et viktig budskap for oss. At du er viktig for oss, sier Elizabeth Hartmann, kommunikasjonsrådgiver i Siste Skrik.

Hun mener det er noe folk bør tenke på.

– En liten håndskrevet hilsen hjem i postkassen, enten folk er ute å reiser eller bare en liten oppmuntring til de du tror trenger det, er utrolig verdifullt, sier hun.

Julekort per post

Elektronisk post er billig og effektivt. Det gjør at det fysiske brevet skiller seg ut.

– Nå som all post kommer elektronisk, blir de gangene du sender det håndskrevne brevet enda viktigere, sier Elizabeth Hartmann.

Julekortene på nett synes hun bare er sånn passe, mens det er koselig å sitte å bla i de julekortene som kom i postkassen.

– Det er hyggelig når folk har brukt tid på det, mener hun.

Fortsatt brev i postkassen

Den nye postsystemet fra Posten er et supplement til det vi allerede har. Dag Mejdell i Posten Norge, tror vi fortsatt kommer til å sende brev via post.

– Jeg tror det personlige brevet vil leve i lang tid fremover. Det er nettopp det individuelle budskapet og den nærheten det fysike brevet gir, vi er så glade i. Den skal videreføres, forsikrer Mejdell.