Audi har nå konvertert sin minste plattform til mulighet for firehjulstrekk. Dermed kan også A1 i fremtiden få Quattro. Foto: Audi
Audi har nå konvertert sin minste plattform til mulighet for firehjulstrekk. Dermed kan også A1 i fremtiden få Quattro. Foto: Audi

Viktig nyhet i Audi A1

Nå kommer også minstemann med quattro.

Audis minstemann har så langt kun blitt levert med drift på framhjulene. Den sjarmerende tassen kvesser nå imaget og kommer med Quattro firehjulstrekk, som alle de andre merkesøsknene.

Foreløpig dreier det seg om en enslig prototype som Audi i disse dager hardtester på snødekte veier rundt Montreal i Canada.

Haldex-system

A1 får et lignende firehjulstrekksystem som Audi TT og A3. Bakhjulene kobles inn og gir bilen firehjuldrift dersom framhjulene viser antydning til hjulspinn.

Alt tyder på at Audi A1 får et Haldex-basert system som de øvrige småbilene og mellomklassebilene fra Audi og Volkswagen med firehjulstrekk.

Puristene vil kanskje klage over at det ikke er "ekte quattro". De større Audi Quattro-modellene har nemlig vært kjent for langsmontert motor og permanent firehjulstrekk hvor alle hjul er med fra start.

Almars Audi A4 er et evighetsprosjekt

Konkurransefortrinn

Firehjulstrekk finnes som mulighet til alle andre Audi-modeller. Faktisk er Quattro satt opp i så mange som 120 forskjellige konfigurasjoner mellom ulike modeller og motorer.

Hvorfor skulle ikke da A1 får Quattro?

At firehjulstrekken kommer om ikke så veldig lenge kan også sees på som et trekk for å komme erkerival BMW i forkjøpet.

Deres Mini har allerede fått allhjulsdrift med modellen Countryman. Ikke bli overrasket om firehjulstrekk dukker opp i Mini Cooper også!

Audi Quattro Consept: Turbofemmer og 0-100 på 3,9 sekunder

A1 Quattro er nå til testing i Canada. Foto: Audi
A1 Quattro er nå til testing i Canada. Foto: Audi