Mercedes Benz ML
Mercedes Benz ML

Mercedes ML: - Skal jeg våge å kjøpe drømme-SUVen?

Han har falt pladask - men det er noe som skurrer...

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei har kommet over en bil som frister veldig! Har lenge drømt om Mercedes ML og kan jeg via via få en bil som er innenfor det jeg kan forsvare å betale. Det er en 320 med automat og mye utstyr. Kilometeren er 199 000 og jeg kan få den for 120 000 hvis jeg slår til fort. Bilen er nylakkert og har kufanger og styling og ser lekker ut. Det jeg kanskje er litt bekymret for er at den ikke har servicehefte. Den kom til Norge i 2004 og er akkurat blitt godkjent på EU. Synes du jeg skal tørre å gjøre dette?? Er veldig fristet som du kanskje skjønner!

LES OGSÅ: Snart får du denne til 100 000 kroner

Benny svarer:

Jeg kjenner igjen den følelsen der! : - ) Dessverre er det også da du skal telle til (minst) ti og tenke deg godt om. Det er så utrolig lett å bli revet med når man har falt pladask for en bil!

I dette tilfellet tror jeg du gjør klokt i å tenke deg VELDIG godt om. Du skriver ikke noe om årsmodell her, men jeg tipper dette er snakk om en tidlig ML og det er i utgangspunktet biler jeg anbefaler å være forsiktig med. Her synes jeg også det virker som det kan være en hel del ting som skurrer litt. Mulig jeg høres litt paranoid ut nå, men jeg er grunnleggende skeptisk til biler som har gått 99 000 eller 199 000 eller 299 000 kilometer - det smaker fort litt av at noen har vært og "skrudd" litt.

Har du sjekket hvorfor bilen er nylakkert? Hvorfor servicehefte ikke finnes? Hvor mange eiere har den hatt og hvor lenge har den nåværende hatt den?

Forstå meg rett: Det kan godt være at dette er en bra bil og et godt kjøp (prisen er det ikke noe å si på), men her er det all grunn til å være superforsiktig, sjekke nøye og spørre og grave.

Og ikke minst: Vær klar over at dette er en bil som ikke er spesielt billig å eie, du bør ha råd til litt påkost på den også, det kommer garantert!

Les mer om bilen i Brooms bruktbilguide - klikk her:

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Full oversikt over bruktbilene – klikk her:

Synspunkter/efaringer? Skriv i kommentarfeltet under: