Knut olsen
Knut olsen

TV-kolleger i sorg etter Knut Olsens død

– Dette er forferdelig trist.

I ettermiddag ble det kjent at NRK-profilen Knut Olsen (57) har gått bort etter kort tids sykdom.

Olsen, som startet sin journalistiske karriere i Klassekampen, er mest kjent for sin programlederrolle i flere debatt- og nyhetsprogram på NRK. Olsen har figurert som programleder i «NRK Dagsrevyen», ledet mer en 400 direktesendinger med programmet «Redaksjon 21» og i 2007 ledet han debatt-programmet «Standpunkt».

Han er også den eneste programlederen som er blitt slått ned på direkten, av filosofen Arne Næss - visstnok i all vennlighet.

Den folkekjære programlederen Knut Olsen døde tirsdag som følge av kreft.

Kreftsyke foreldre

Begge Knut Olsens foreldre ble rammet av kreft da han var ung. I et intervju med Dagbladet Magasinet i 2007 snakket Knut Olsen ut om hvordan kreft har satt sitt preg på livet hans. Da Olsen var tenåring, ble begge foreldrene kreftsyke samtidig og hans far døde tre år senere.

I intervjuet snakker Olsen om hvordan han taklet døden så nært på et tidlig tidspunkt i hans liv.

– Jeg føler at vi i familien har kjempet så hardt med ryggen mot veggen i noen perioder at jeg ikke kan kokettere med det. Kanskje jeg nesten er for hard andre veien av og til. Men det er farlig å bli sittende fast i sorgen. Sorgen over far har lært meg å blokkere når det trengs. Redselen for å miste ble nok større når døden ble nærværende så tidlig i livet, fortalte Olsen.

Stor respekt

Den avdøde journalisten var høyt respektert og godt likt av sine kollegaer og konkurrenter i TV 2.

Oddvar Stenstrøm hadde et godt forhold til Olsen, selv om de jobbet i hver sin kanal og kjempet om de samme seerne.

– Dette er utrolig trist. Han var en journalist jeg hadde stor respekt for. Vi møttes nå og da, og hadde et godt forhold til hverandre. Få i denne bransjen har fulgt hverandre så tett som det jeg og Knut gjorde, sier Oddvar Stenstrøm.

Forferdelig trist

«God morgen Norge»-programleder Nils Gunnar Lie, jobbet med sammen med Olsen i mange år, og tok nyheten om hans død tungt.

– Jeg kjente han veldig godt, så dette er helt forferdelig trist. Jeg var ikke klar over at han var syk, til for bare noen få dager siden. Dette er et voldsomt stort tap, sier han til «God kveld Norge».

Lie og Olsen traff hverandre sent på 80-tallet da de første gang samarbeidet på TV-skjermen.

– Han var en utrolig kjernekar, og utrolig dyktig som journalist. Vi traff hverandre seneste i sommer, så dette er ingen gledens dag, sier han til «God kveld Norge», og legger til:

– Dette er et stort slag for alle som kjenner han, og selvfølgelig verst for familien, avslutter Lie.