Med 918 RSR forteller Porsche mye om teknologien i fremtidige Porsche modeller.
Med 918 RSR forteller Porsche mye om teknologien i fremtidige Porsche modeller.

Porsche 918 RSR: Er dette sportsbil-framtiden?

Denne har tre motorer!

Man kan godt kalle Porsche for konservative. På den ene siden tvilholder de på det gamle konseptet om at motoren i en sportsbil bør være bak – langt bak.

Det har de praktisert i snart 50 år!

Les mer om nye 998 her:

Men Porsche er ikke bare håpløst konservative, de følger også i aller høyeste grad med i timen. Timingen var perfekt da de slapp SUV-en Cayenne, de surfet godt på SUV-bølgen som feide over land og strand da og fylte opp en ellers litt slunken bankkonto.

Hybrid

De siste årene er det miljø, CO2-utslipp og ny teknologi som har stått på dagsorden hos mange produsenter. Også her har vi sett bidrag fra den tyske sportsbil-fabrikken, og nå skal vi vise deg ett til. Nemlig Porsche 918 RSR!

En hybrid, men allikevel fullverdig sportsbil - som har premiere på bilutstillingen i Detroit i disse dager.

6,2-liter V8 + el. motorer

918 RSR har en midtstilt 6,2-liters V8-motor på 536 hk. I tillegg leverer to elektriske motorer på forhjulene 150 kW, (75 kW på hvert). Tre motorer, med andre ord. Noe som i sluttsum skal gi hele 767 hk. totalt, så det er ingen grunn til å tro at denne blir noen sinke i trafikken.

Bilen, som for øvrig er en enseter, har samme drivverk som 911 GT3 R Hybrid – og må vel sies å være en blanding av denne og 918 Spyder. Hybrid på mer enn en måte her, altså...

918 er en en seter.
918 er en en seter.

Startnummeret med sifferet 22 på panseret er ment som en hyllest til Dr. Helmut Marko og Gijs van Lennep som i 1971 kom først over målstreken i 24-timers på Le Mans, med en snittfart på 222,304 km/t.

Hvilken bil han kjørte? Du har nok gjettet det allerede, Porsche så klart, nærmere bestemt en 917 short-tail coupé.

Les også: Porsche går så det griner

Produksjon?

Vi er litt usikre her, men ryktene skal ha det til at dette ikke er noen produksjonsmodell, men et utstillingsvindu for mulig framtidig teknologi, mens andre mener at den godt kan dukke opp i butikkene om en stund.

Uansett: Mye av teknologien vil bli å finne i framtidige Porscher. Dette sier ikke så rent lite om hvordan vi kan forvente oss at framtidens sportsbiler vil være.

Det er absolutt grunn til å glede seg!

Lyst på brukt Porsche? Sjekk her:


Hva mener du om framtidens sportsbiler? Skriv i kommentarfeltet under:

918-RSR
918-RSR