Høyre forbi Ap på ny måling

Både Arbeiderpartiet og SV faller på en ny meningsmåling som TNS Gallup har utført for TV 2. Høyre går forbi Ap og er det største partiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Høyre får en oppslutning på 27,6 prosent i målingen, en oppgang på 1 prosentpoeng fra desembermålingen. Det er første gang på åtte år at TNS Gallup måler Høyre som det største partiet.

SV faller 1,4 prosentpoeng, mens Ap får redusert sin oppslutning med 1,5 prosentpoeng. De to får oppslutninger på henholdsvis 4,8 og 26,2 prosent.

- Det er en alvorlig situasjon for oss. Derfor bruker vi mye tid på å legge en ny strategi i forhold til hvordan vi skal klare å snu denne trenden fram mot kommunevalget, sier SVs partisekretær, Silje Schei Tveitdal, til TV 2.

Regjeringspartner Sp er partiet som går mest fram på målingen. Oppslutningen på 5,6 prosent er en oppgang på 1,6 prosentpoeng.

Av de borgerlige partiene ellers ligger Frp på 23,7 prosent (uendret), Venstre på 3,6 prosent (-1,1) og KrF på 5,4 prosent (+1,0). Rødt får en oppslutning på 1,9 prosent (+1,1), mens andre partier får 1,2 prosent (-0,9), (©NTB)