BussGutt (Foto: TV 2)
BussGutt (Foto: TV 2)

Ungdommene i bussulykken: – Trodde vi skulle dø

– Da vi fikk sleng og gikk over autovernet, da tenkte jeg at nå dør vi. Det var ikke så mye mer å tenke, sier Michael Hoel Johansen etter den tragiske dødsulykken i Tromsø fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det var flere smell. Det gikk så fort, sier Michael Hoel Johansen.

De tre kameratene Michael Hoel Johansen, Magnus Johansen Beldo og Aleksander Bredal-Olsen, satt langt fremme i bussen som fredag ettermiddag kolliderte med personbilen og minibussen i Lavangsdalen i Tromsø. Fem mennensker mistet livet.

– Heldig som lever

I dag var første dag på Sandfallet ungdomsskole etter ulykken. Inntrykk og opplevelser skal bearbeides.

Les også: Mads Gilbert om dødsveien: – Dette kan ikke fortsette

–Hva tenker du i dag?

– At jeg er heldig som lever, sier Michael Hoel Johansen til TV 2.

Les også: Ola og sønnen omkom: – Jeg kan ikke forstå det

– Livet må videre

– De guttene har sittet ganske langt framme. De fikk med seg den første bilen som kom i mot dem. De så også den siste bilen som krasjet i dem. De så glass som fløy, de så autovern, de surret rundt på veien og de hørte alle lydene, sier Wibeke Hoel Johansen.

Hun er trener for BUL 96-gutter og mamma til Michael. 44 ungdommer og 4 voksne var ombord i bussen da den frontkolliderte på vei til håndballturnering i Tromsø.

– Først og fremst er det viktig å tenke på at livet går videre, og disse guttene skal være med, sier hun videre.

22 menneskeliv har gått tapt på veistrekningen siden årtusenskiftet. Politimester Truls Fyhn i Troms politidistrikt ønsker midtdelere på strekningen, og overlege Mads Gilbert satte mandag opp samfunnsregnskapet som viste at utgiftene med 22 dødsfall kunne finansiere 700 kilometer med midtdelere.

– Hvis vi summerer 22 drepte så er det en kostnad på over en halv milliard kroner, sa Gilbert, som  mener summen av  samfunnets tap og kostnader ved dødsulykkene på ei sju mil lang strekning i Troms det siste tiåret nå er blitt så høye at noe må gjøres.

Les mer: Politimester støtter krav om midtdelere