KORSLAGET. ¿ Vi må være mer stolte av byen vår og vise litt muskler, sier Anine Stang for å sanke stemmer i hjembyen Oslo. (Foto: Thomas Reisæter/TV 2)
KORSLAGET. ¿ Vi må være mer stolte av byen vår og vise litt muskler, sier Anine Stang for å sanke stemmer i hjembyen Oslo. (Foto: Thomas Reisæter/TV 2)

Anine Stang: – Oslo-folk er bortskjemte

Nå vil Anine Stang vekke folk i hovedstaden: – Oslo må vise mer muskler

Popartisten Anine Stang sanket lite stemmer under første sendingen av «Korslaget» sist fredag. Dette forklarte hun med at «Folk i Oslo er for lite patriotiske».

– Oslo har røket først hver gang. Jeg tror på dette med lokalpatriotisme. Her i Oslo er man så bortskjemt, alle kjenner noen som har vært på Tv. Vi må være mer stolte av byen vår og vise litt muskler, sier Anine Stang til «God Kveld Norge»

Popartisten påpeker at Oslo er en by med mange innflyttere som ikke kjenner noen tilknytning til byen de bor i. Folk stemmer heller på deltakere fra mindre tettsteder fordi «søstera til naboen er med».

Vil vekke Oslo-folk

Nå vil Anine Stang vekke Oslo-folk for å få fler stemmer slik at hun ikke ryker ut neste fredag.

– Vi vil bruke denne uken på å vekke Oslo. Vi prøver å engasjere folk, og legger ut YouTube-videoer, sier hun til «God Kveld Norge».

Vinneren av «Korslaget» får donere bort penger til et veldedig formål i byen sin.

Donerer bort penger

Dersom Stang vinner, ønsker hun å donere pengene til «Hverdagslys», som er en prosjekt i regi av Fattighuset. Dette prosjektet støtter barn som lider under fattige foreldre.

– Jeg synes det er et viktig formål. Det er lett å glemme at 300 000 lever under fattigdomsgrensa i Norge. Alle har gått i klasse med noen som må finne på unnskyldninger når det er bursdager eller leirskole fordi foreldrene ikke har råd. Barn må få lov til å føle seg spesielle. Dette bidrar «Hverdagslys» til, sier Stang til «God Kveld Norge».

– Et show som imponerer hele Norge

Nå håper Anine Stang at folk stemmer på prestasjonen og ikke tilhørigheten.

– Vi skal komme med et show som imponerer hele Norge. Håper folk stemmer på de som leverer godt. Da har vi en god sjanse, avslutter hun.