rånere flisa (Foto: Britt Ellen Nymoen, glomdalen.no/ANB)
rånere flisa (Foto: Britt Ellen Nymoen, glomdalen.no/ANB)

Raser mot rånerne

Hevder de skyter raketter fra bilene og holder folk våkne.

Villmannskjøringen på Flisa og langs bygdeveiene har akselerert i vinter. Det skriver Glomdalen.

Sladding og ulovlig villmannskjøring etter alle veier provoserer folk og truer trafikksikkerheten. De to siste helgene har en gjeng forsterket lovløsheten med å skyte raketter fra bil.

Ei kvinne på Flisa mener problemene er så store at hun har reist ut for å snakke med ungdommene og finne ut hvem det er som kjører rundt og gjør livet utrygt for andre trafikanter og holder folk over hele Flisa våkne om natta.

Hun har plukket ut ni biler som verstingene, og her er det flere med i bilene som hisser opp stemningen.

Er du råner? Da vil Glomdalen gjerne komme i kontakt med deg. Send dem en e-post her:

Stengte inne med bilene

– Jeg har ingenting imot at ungdom kjører bil, bruker Flisa som møteplass og koser seg, men denne lovløsheten trenger vi ikke finne oss i. Den villmannskjøringen som disse ungdommene driver med, ødelegger livskvaliteten vår.

Ungene kan ikke leke ute eller gå ut her om kvelden. Ingen vet når det kommer en bil skrensende og meier dem ned. Støy fra biler, musikk og rakettskyting holder oss våkne hele natta. Det må da være flere voksne folk som har fått nok av dette, sier kvinnen.

– Da jeg dro ut for å snakke med de unge, stengte de meg fysisk inne med bilene sine så jeg ikke skulle finne ut hvem som kjørte «rakettbilen», hvor de tente på raketter og bomber og kastet ut av vinduet, sier hun.

Mangler folkeskikk

Flere tiltak og kontroller fra politiet, andre voksne som kan melde fra og vitne om det de registrere og foreldre som må komme på banen for å endre de unges holdninger, etterlyses. I stedet for at de forsvarer de unges oppførsel som «uskyldig moro».

– Disse ungdommene mangler folkeskikk og respekt for andre mennesker. Hva slags oppdragelse har de fått? I vinter har det bare blitt verre. Veltede søppelkasser, brusautomater, søppel og hærverk sier hun.

Må ha bevis

Lensmannen har tidligere etterlyst voksne som er villige til å vitne om lovbruddene.

Voksne folk som ikke lar seg skremme av trusler om represalier.

Og politiet bekrefter igjen at det vil være nyttig å få folk på laget:

– Det holder ikke å komme på lensmannskontoret og melde en hvit Volvo. Det kreves dokumentasjon. Den som melder må vite hvem som sitter bak rattet, kjenne bilens kjennetegn og hjelpe oss med bevis som kan forsvares i retten, sier politibetjent Mathis Briskerud.

Du kan lese mer om bil og trafikk på glomdalen.no - her:

LES OGSÅ: Råner tatt for børning