FALLER: Oslo Børs faller fra start tirsdag. (Foto: Berit Roald/Scanpix)
FALLER: Oslo Børs faller fra start tirsdag. (Foto: Berit Roald/Scanpix)

Oslo Børs faller

Oslo Børs falt etter børsstart mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Like etter åpning lå hovedindeksen på 438,7 poeng, 0,3 prosent lavere enn sluttnoteringen fredag. 29 av aksjene som utgjør hovedindeksen faller, 16 er uendret, mens 16 øker den første halvtimen av handelen mandag.

Handelen i Orkla-aksjen ble stanset i en drøy halvtimes tid mandag i påvente av nyheter om et eventuelt salg av Elkem til et kinesisk selskap. Styret i Orkla har fått beskjed om å stille til styremøte på kort varsel. Orkla bekrefter i en børsmelding at de er i kontraktsforhandlinger med China National Bluestar, Kinas største silisiumkonsern, om salg av Elkem AS' silisiumrelaterte virksomhet, inklusive Elkem Solar. Avtalen omfatter ikke aksjene i Elkem Energi AS. Etter at børsmeldingen var sendt ut, kom handelen i gang igjen og Orkla-kursen steg straks med 2,5 prosent.

Blant børslokomotivene stiger Statoil med 0,6 prosent, mens Rec legger på seg 2,6 prosent. Blant de ti mest omsatte er det kun PGS som faller i pris. Aksjen faller 0,7 prosent.

Oljeprisene stiger noe mandag. Et fat nordsjøolje ble solgt for 93,84 dollar, mens amerikansk lettolje ble handlet for 88,7 dollar fatet. (©NTB)