Mistenkt overvåkingsbilde Tucson (Foto: Reuters)
Mistenkt overvåkingsbilde Tucson (Foto: Reuters)

– Etterlyste var ikke medskyldig i massakren

Mannen som var etterlyst som mistenkt for å være medskyldig i drapene i Arizona er en uskyldig drosjesjåfør.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mannen som ble sett nær kjøpesenteret hvor 22 år gamle Jared Lee Loughner gikk amok med automatvåpen ved et folkemøte og skjøt 20 og drepte seks er ikke lenger mistenkt.

Det viser seg at den ettersøkte i virkeligheten er en drosjesjåfør som kjørte gjerningsmannen til åstedet.

Det forteller politiet i Tucson til nyhetsbyrået AP.

Kjørte drapsmannen til åstedet

Mannen ble fotografert av et overvåkingskamera i nærheten av kjøpesenteret, men dette viser seg å være fordi han skal ha vært på utkikk etter gjerningsmannen fordi han ikke hadde betalt for turen.

Politiet sendte fredag kevld lokal tid ut en etterlysning av mannen og ønsket å få sjekket hvem han var og hvorfor han var der. Søndag tok han selv kontakt med politiet.

– Det viser seg at da vi fikk snakket med ham kunne vi slå fast at han ikke var involvert i skytingen, sier Jason Ogan fra sheriffkontoret i Pima County til AP.

Siktet for attentatdrap

Statsadvokaten i Arizona har siktet 22 år gamle Jared Lee Loughner for drap, drapsforsøk og attentatforsøk. Politiet mener Loughner planla å drepe kongressmedlem Gabrielle Giffords.

Loughner er siktet for å ha åpnet ild under et folkemøte i Tucson i Arizona lørdag formiddag, melder NTB.

Seks drept og 13 såret

Seks personer ble drept, blant dem en ni år gammel jente og en føderal dommer. Ytterligere 13 personer ble såret, blant dem Gabrielle Giffords, som sitter i Representantens hus for Demokratene.

– Loughner er mistenkt for å ha skutt kongressmedlem Gabrielle Giffords, dommer John Roll, Gabriel Zimmerman i Giffords' stab og omkring 16 andre i Tucson lørdag, sier statsadvokat Dennis K. Burke i Arizona.

Planla å drepe Giffords

Politiet mener å ha funnet bevis for at Loughner planla å drepe Giffords. I konvolutt i en safe hjemme hos 22-åringen fant de ordene «jeg planla i forveien», «mitt attentat» og navnet «Giffords» sammen med det som later til å være Loughners underskrift, ifølge rettsdokumenter fra en domstol i Phoenix i Arizona.

Siktelsen omfatter fem punkter, blant dem drap, drapsforsøk og attentatforsøk. Loughner skal møte i retten i Phoenix mandag, opplyser Burke.