Sperret tyverimistenkte inne med brøytebil

En brøytebilsjåfør i bygda Valldal på Sunnmøre sørget søndag formiddag for at tre personer endte i arresten i Ålesund etter et tyveri.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sjåføren var ute og brøytet da han ble oppmerksom på bilen med tre ukjente menn i. Dermed sperret han dem like godt inne med brøytebilen.

– Det startet med melding om et tyveri fra Valldal Samdrift. Brøytebilsjåføren ringte og sa han hadde kjørte foran bilen deres og sperret dem inne slik at de ikke kunne kjøre vekk, sier operasjonsleder Leif Arne Valderhaug ved Sunnmøre politidistrikt til NTB.

Sjåføren tilkalte flere karer fra bygda og da politiet ankom stedet etter cirka halvannen times kjøring fra Ålesund, sto rundt tjue sambygdinger rundt bilen med de tre inni.

– De var veldig svette og var glade for at politiet kom og pågrep dem, sier Valderhaug.

Politiet oppfordrer publikum om generelt ikke å følge brøytesjåførens eksempel, men lot det passere denne gangen siden han og hans medhjelpere var i stort flertall.

Tyvene hadde blant annet brutt seg inn i fellesfjøset og i en bil og fått med seg en dataskjerm og en jakke. Politiet sier at alt tyvegodset er kommet til rette.

De tre pågrepne er en mann i 50-årene fra Molde, en i 40-årene fra Sykkylven og en mann i 30-årene fra Skodje.

– Alle er godt kjent av politiet. De sitter nå trygt i arresten hos oss, sier Valderhaug. (©NTB)