Bulldosere i arbeid med å rive det tradisjonsrike Sheperd Hotel i den palestinske delen av Jerusalem søndag. (Foto: Bernat Armangue/Ap)
Bulldosere i arbeid med å rive det tradisjonsrike Sheperd Hotel i den palestinske delen av Jerusalem søndag. (Foto: Bernat Armangue/Ap)

Israel river tradisjonsrikt hotell for å gjøre plass til bosettere

Abbas ut mot israelsk bygging i Øst-Jerusalem.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Palestinernes president Mahmoud Abbas mener Israel ødelegger sjansen for nye fredssamtaler fordi landet fortsetter utbyggingen av jødiske bosetninger i Øst-Jerusalem.

Tre bulldosere beskyttet av politi var søndag i gang med å rive ned deler av hotellanlegget Hotel Shepherd i Øst-Jerusalem for å rydde plass til 20 nye hjem for jødiske bosettere.

Vil skape jødisk nabolag

– Den nordlige halvdelen av veggen er i ferd med å bli revet ned. Israelske myndigheter ønsker å bygge 20 hjem til bosettere for å skape et jødisk nabolag, sa fredsaktivisten Hagit Ofran i Peace Now søndag formiddag.

Flere demonstranter var på stedet for å si sin mening. Minst én arabisk beboer i nabolaget ble arrestert etter å ha slåss med en bosetter. Bosetteren ble ikke pågrepet.

Finansiert av amerikansk millionær

Godkjennelsen om å bygge de nye boligene ble fattet i mars i fjor. Prosjektet er finansiert av den amerikanske millionæren Irving Moskowitz.

– Israel ødelegger enhver sjanse til å returnere til fredssamtaler ved å fortsette rivingsarbeidet. Ved å gjøre dette, ødelegger Israels USAs innsats, og lukker enhver mulighet for å returnere til forhandlingsbordet, heter det i en uttalelse fra palestinernes Mahmoud Abbas. (©NTB)

Ved hjelp av gravemaskiner og bulldosere er nå Shepherd Hotel i Øst-Jerusalen historie.  (Foto: Bernat Armangue/Ap)
Ved hjelp av gravemaskiner og bulldosere er nå Shepherd Hotel i Øst-Jerusalen historie. (Foto: Bernat Armangue/Ap)