KATT PÅ BOKS: Denne «nyheten» lå ute på Stabburets nettsider lørdag ettermiddag.   En dårlig spøk, sier Stabburet som sier de er utsatt for sabotasje. (Foto: Skjermdump)
KATT PÅ BOKS: Denne «nyheten» lå ute på Stabburets nettsider lørdag ettermiddag. En dårlig spøk, sier Stabburet som sier de er utsatt for sabotasje. (Foto: Skjermdump)

Stabburet utsatt for makaber nett-spøk

«Vi lanserer katt på boks», kunne en lese på Stabburets nettsider. – Sabotasje, sier selskapet om den falske nyheten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På hjemmesidene til matvareleverandøren Stabburet kunne en lørdag lese at de skulle lansere produktet «Katt på boks».

– Sabotasje

«Grunnet den store innflyttingen av kinesere i osloregionen lanserer vi nå katt på boks. Katt på boks vil ha den samme tomatsausen som makrell på boks og ventes å bli en stor eksportartikkel», heter det i saken på Stabburets nettsider.

– Her har vi nok vært utsatt for en slags sabotasje, sier kommunikasjonssjef i Stabburet, Dag Olav Stokken, til tv2nyhetene.no.

Kommunikasjonssjef i Stabburet, Dag Olav Stokken. (Foto: Stabburet)
Kommunikasjonssjef i Stabburet, Dag Olav Stokken. (Foto: Stabburet)

Han var ikke klar over «nyheten» før TV 2 tok kontakt. Stokken forteller at Stabburet vil få fjernet saken fra sine nettsider, og at de ikke ser på dette som en uskyldig spøk.

– Om dette er en spøk så er den veldig dårlig. Produktet er makabert, sier han.

«Et lønnsomt produkt»

«Dette virker kanskje uvant på de norske forbrukerne, men med tanke på alle løskattene tror vi dette kan bli et lønnsomt produkt. En vanlig huskatt kan jo få tre kull kattunger i året poengterer produktsjef Vidar Olsen.», heter det videre i produktomtalen.

– Jeg kan bekrefte at det ikke finnes noen produktsjef eller noen andre ansatte med dette navnet hos oss, sier Stokkan som understreker at Stabburet ikke har vært utsatt for noe slikt tidligere.

– Vil gi klar beskjed

Stabburet vil også forsøke å komme til bunns i hvordan meldingen har kommet ut, men tror ikke gjerningsmannen kan vente seg en reaksjon fra deres side.

– Vi vil nok gi en klar beskjed til vedkommende om hva vi mener om saken, avslutter han.

Den falske nyheten var ikke synlig fra Stabburets forside.