Ola og Finn Lasse Henriksen (Foto: TV 2)
Ola og Finn Lasse Henriksen (Foto: TV 2)

Ola og sønnen omkom: – Jeg kan ikke forstå det

Ola Henriksen (56) og sønnen Finn Lasse (13) omkom i ulykken. – Jeg hadde stor glede av Ola, sier ordføreren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ola Henriksen og hans sønn Finn-Lasse Henriksen, begge bosatt på Melbu i Vesterålen, omkom i trafikkulykken i Lavangsdalen i Troms fredag.

I bilen var også kona og datteren som var Finn-Lasses tvillingsøster. Begge ligger nå skadd på Universitetssykehuset i Tromsø.

Ola Henriksen (Foto: TV 2)
Ola Henriksen (Foto: TV 2)

– Har hatt stor glede av Ola

Ola Henriksen var en bedriftseier og gründer som etter å ha utdannet seg og bodd i Tyskland i ti år tok med seg familien, hans tyske kone og to barn, og flyttet hjem til Norge og Vesterålen for få år siden.

I 2008 tegnet Henriksen en prototype til en flytende villa og i mai 2010 sto den ferdig. I forbindelse med at Henriksen utviklet firmaideer basert på flytende-villa konseptet ble ordfører Kjell-Børge Freiberg i Hadsel kommune godt kjent med han.

– Jeg har hatt stor glede av kjennskapet med Ola, han representerte en ukuelig vilje og var i det hele tatt en flott person, forteller ordføreren til TV 2.

Finn-Lasse Henriksen (Foto: TV 2)
Finn-Lasse Henriksen (Foto: TV 2)

Har tent lys for de omkomne

Det har lørdag vært lystenning i kirken og på Melbu skole hvor den omkomne Finn-Lasse Henriksen (13) var elev.

Nå forbereder man seg til mandag hvor en pult på skolen vil stå tom.

– Det berører utrolig mange i en kommune hvor stort sett alle kjenner alle og har relasjoner til hverandre, sier ordfører Freiberg til TV 2.

– Mandag vil medelever komme på skolen hvor en pult vil stå tom, sier han.

Flytende villa Melbu (Foto: TV 2)
Flytende villa Melbu (Foto: TV 2)

Møtte de i jula

Arkitekt Anna Sergeevna Einarsen samarbeidet med Ola Henriksen om det flytende-villa prosjektet og kan ikke helt forstå at han og sønnen nå er borte.

– Det er tragisk, jeg møtte dem senest i jula og vi avtalte at jeg skulle komme på besøk og vi skulle diskutere utviklingen av flere prosjekter i forbindelse med flytende-villa konseptet, sier hun til TV 2.

– Vanskelig å forstå at de er borte

Einarsen tegnet store deler av villaen i samarbeid med Ola Henriksen og det var planer om å eksportere konseptet til flere land i Europa.

– Han tok kontakt med meg i 2008 med et forslag han hadde laget. Vi utviklet hele konseptet ut ifra hans ideer, hvor jeg tegnet mesteparten av detaljene, forteller Einarsen.

– Det er forferdelig vanskelig å forstå at de er borte, jeg kan egentlig ikke forstå det. Ola var så kreativ, det er bare tragisk og trist nå, sier hun.