Franskmenn bortført i Niger

To franske statsborgere ble bortført fra en restaurant i Nigers hovedstad Niamey fredag kveld, opplyser øyenvitner og sikkerhetskilder.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Væpnede menn iført turban stormet inn i restauranten og tvang de to mennene med seg utenfor og inn i en ventende bil, opplyser en sikkerhetskilde.

Kidnappingen bekreftes også av utenlandske diplomater i det vestafrikanske landet.

Det er ikke kjent hvem som står bak fredagens bortføring, men flere vestlige statsborgere er bortført i Niger de siste årene.

Ofrene har ofte endt opp hos terrornettverket al-Qaidas nordafrikanske gren (AQIM), som skal ha innkassert store beløp i løsepenger, selv om dette aldri er offisielt bekreftet.

Frankrike jobber fra før med å få løslatt fem andre franske statsborgere som ble bortført i Niger i september i fjor, sammen med en mann fra Togo og en fra Madagaskar.

Det antas at disse gislene blir holdt av AQIM i nabolandet Mali.

AQIMs leder Abdelmalek Droukdel, som også er kjent som Abou Moussaab Abdelouadoud, sa i november at det bare er Osama bin Laden selv som kan føre forhandlinger om løslatelse av gislene.

Frankrikes utenriksminister Michele Allion-Marie har utelukket slike forhandlinger med verdens mest ettersøkte mann. (©NTB)