Trafikkulykke lavangsdalen (Foto: TV 2)
Trafikkulykke lavangsdalen (Foto: TV 2)

Fem omkommet: – Den kalles dødsveien

Strekningen hvor fem kjøretøy var involvert i dødsulykken fredag har rykte for å være farlig.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag ettermiddag kolliderte tre personbiler og minibuss med en buss i motgående kjørefelt i Lavangsdalen i Tromsø kommune. Ulykken skjedde 4 mil sør for Tromsø, langs E8.

Fem personer er meldt omkommet. I tillegg er hele 59 personer brakt til sykehus i løpet av ettermiddagen. En av disse er alvorlig skadet, og tre skal være operert, melder politiet i 18.30-tiden.

En av bilene skal ha fått sleng, og kollidert med bussen.

Buss med ungdommer

Det var ifølge politiet om lag 15 ungdommer i bussen da ulykken skjedde.

Disse skal være uskadet eller lettere skadet, og er på vei til sykehuset i en annen buss.

Bak bussen på vei mot Tromsø var det ytterligere 3 busser. Alle disse bussene var på vei til håndballturnering i Tromsø, med håndballungdom fra Alta kommune. Personene i de 3 bakre bussene har ikke vært direkte involvert i ulykken, men samles på et eget evakuert- og pårørendesenter i regi av Tromsø kommune.

Det er opprettet et telefonnummer for pårørende: 815 02 800.

Høy fart

TV 2s reporter i Troms, Egil Pettersen sier til at strekningen hvor kollisjonen skjedde er hovedfartsåren til Tromsø, og sterkt ulykkesbelastet.

– Det har vært flere dødsulykker de siste årene. Det er ikke veldig svingete, men den rette strekningen gjennom Lavangsdalen inviterer nok til høyt tempo for mange. Mange har kalt den «dødsveien».

Ifølge avisa Nordlys er hele 21 personer drept i ulykker på strekningen mellom Tromsø og Nordkjosbotn i løpet av de siste ti årene. Dette gjør strekningen til en av de klart mest utsatte i Nord-Norge.

E8 er stengt. Statens vegvesen har satt fylkesvei 294 som omkjøringsvei.

483038