KASTET UT: Arne Indreeide jobbet 30 år i Statoil. Han var ekspert på undervannsteknologi, og ønsket å fortsette i jobben da han ble 67 år. Han trodde det bare var en formalitet, ettersom pensjonsalderen etter loven er 70 år. Men Statoil sa blankt nei.  (Foto: TV 2)
KASTET UT: Arne Indreeide jobbet 30 år i Statoil. Han var ekspert på undervannsteknologi, og ønsket å fortsette i jobben da han ble 67 år. Han trodde det bare var en formalitet, ettersom pensjonsalderen etter loven er 70 år. Men Statoil sa blankt nei. (Foto: TV 2)

Eldre blir kastet ut fra jobben før pensjonsalderen

Selv om du nå kan få pensjonspoeng til du er 75 år, får bedriftene lov til å ha øvre aldersgrenser som er langt lavere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nå kan du få pensjonspoeng til du er 75 år. Men det er lettere sagt enn gjort, når svært mange bedrifter har øvre aldersgrenser som er mye lavere.

Arne Indreeide jobbet 30 år i Statoil. Han var ekspert på undervannsteknologi, og ønsket å fortsette i jobben da han ble 67 år. Han trodde det bare var en formalitet, ettersom pensjonsalderen etter loven er 70 år.

Men Statoil sa blankt nei.

– Hva gjorde du da?

– Jeg sendte bare et brev tilbake til kompaniet og sa at det var ikke jeg interessert i. Jeg hadde fortsatt mye å bidra med, mente jeg selv i alle fall.

Og det var ingen rundt ham på jobben som tvilte på at han ville klare det utmerket. Men dette ble en prinsippsak for Statoil.

– De fryktet kanskje at det skulle bli veldig mange som ville fortsette, og at ikke alle ville klare det like bra. Det tror jeg er en feil vurdering, sier Indreeide.

Han fikk lov å beholde jobben, men kjempet i retten i tre år før han vant frem.

Ble pensjonist

Nå er han 73 år og er blitt pensjonist. Men selv om han vant i retten, får Statoil fortsatt lov til å holde på sin 67-års aldersgrense Det er det mange bedrifter som gjør, både statlige og private. Da kan bedriftene si deg opp uten å ha noen annen grunn enn alderen din.

– Disse reglene henger jo ikke sammen, sier Høyres Torbjørn Røe Isaksen. På den ene siden ønsker man at folk skal stå lenge i arbeid. På den andre siden skal folk kunne kastes ut bare fordi de når en aldersgrense.

Han mener reglene er diskriminerende, og Høyre vil nå sette ned et utvalg for å se på de øvre aldersgrensene.

Pensjonsalderen har stått stille

Senter for seniorpolitikk mener reglene er overmodne for revisjon.

– Det er vel og bra at vi har fått et nytt pensjonssystem som gir folk pensjonspoeng til de er 75 år, men det jo ikke hvis man ikke får lov!

Det sier Kari Østerud, leder i senter for seniorpolitikk. Hun mener det er viktig å huske på at de eldre også er med å finansiere velferdsstaten vår.

Og pensjonsalderen har stått uendret siden loven om folketrygd ble innført i 1967, selv om levealderen har økt voldsomt.

Dyre eldre

NHO påpeker at det ofte ikke er spesielt lønnsomt å holde eldre i arbeid.

– Det er ingen tvil om at det i omstillinger og nedbemanninger har vært lønnsomt for bedrifter å bruke AFP og andre ordninger.

Han mener likevel at bedrifter bør bli flinkere til å legge til rette for å holde også på de eldre arbeidstakerne.

Dugnad

Stoltenberg inviterer nå både LO og NHO til dugnad. Han vil fjerne hindre slik at de eldre kan jobbe, og vil nå sette seg ned sammen med partene i arbeidslivet for å prøve å løse disse utfordringene.

– Nå har vi lagt om pensjonssystemet. Da må vi sørge for at det blir en realitet ute i bedriftene, sier Jens Stoltenberg til TV 2.

73-åringen Arne Indreeide mener næringslivet lurer seg selv om de ikke får opp øynene for hva de eldre kan bidra med.

– Ja definitivt! Blant de eldre er det en betydelig ressurs og ikke minst erfaring. Erfaringen tror jeg er svært viktig.