Islamsk skriftlærd ut mot selvmordsbombere

Selvmordsbombere har ingen rett til å hevde at de driver hellig krig, sier en ledende islamsk skriftlærd. Disse terroristene kan være besatt av djevelen, mener saudiarabiske Sjeik Saleh al-Fawzan.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Islam forbyr så vel selvmord som drap på andre, framholder Fawzan ifølge fredagens utgave av avisen Asharq Al-Awsat. Han fordømte bombeangrepet mot en koptisk kirke i Alexandria i Egypt første nyttårsdag, der 21 mennesker mistet livet.

- Selvmordsbomberen sier kanskje at han er en hellig kriger som handler i Allahs navn, men det stemmer ikke. Han går i virkeligheten djevelens ærend, for det er djevelen som har fristet ham til å gjennomføre slike angrep, mener Fawzan.

- Dette er ikke jihad (hellig krig), det er sabotasje og urettmessige drap. Det fins lover og regler for hvem som kan erklære og hvem som kan gjennomføre jihad, sier den framtredende skriftlærde videre.

Asharq Al-Awsat betegner i en kommentar Fawzans uttalelser som oppsiktsvekkende. Det er bemerkelsesverdig at en kjent skriftlærd sier noe slikt i hjemlandet til 15 av de 19 selvmordsaksjonistene bak terrorangrepene mot USA 11. september 2001, mener avisen. (©NTB)