HeidiBøhn
HeidiBøhn

– Det er en menneskerett å følge sin kjære

– Det er som Einar Gelius har sagt: Størst av alt er kjærligheten.

Tidligere denne uken ble det kjent at Karl Erik Bøhn hadde fått sparken som hovedtrener i Larvik Håndballklubb.

I etterkant har det kommet frem at trenerens forhold til Larvik-spiller Heidi Løke har spilt en stor rolle i beslutningen om å sparke suksesstreneren.

En av ankepunktene til klubben har vært at Bøhn dro til Wien med samboeren like før jul, hvor hun forhandlet med ledelsen i håndballklubben Györ, og signerte en toårskontrakt med klubben.

– Vi ønsker ikke at noen av våre ansatte skal bistå spillere i forhandlinger med andre klubber. Det er absolutt et problem hvis dette stemmer, sa sportssjef Ole Gustav Gjekstad til TV 2 Sporten.

I kveldens «Fredag» med Stål Talsnes snakker samboerparet for første gang ut om det tøffe uken de har vært gjennom.

En menneskerett å følge den man elsker

Bøhn som nå vurderer å gå rettens vei etter at han fikk sparken, tviholder på sin forklaring om at han ikke har bistått samboeren.

– Jeg har ikke vært involvert i det hele tatt. Jeg har hørt hva hun har forhandlet og snakket om, men jeg har ikke vært involvert. Kontrakten var ferdig forhandlet da vi reiste ned til Wien, og den hadde jeg ikke noe med. Men jeg var med som kjæreste og reisefølge den 22. desember. Det har jeg aldri lagt skjul på, og jeg informerte ikke om det på forhånd. Men jeg synes det er en menneskerett å følge sin kjære, sier Bøhn.

Samboer Løke bekrefter det kjæresten forteller, men innrømmer at det har vært tøft.

Heidi Løke. (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
Heidi Løke. (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)

– Denne uka har vært tung og vanskelig. Men det går bedre nå, sier håndballspilleren.

Størst av alt

Selv om Bøhn har fått kritikk for sitt forhold til en av jentene han er trener for, har det ikke vært noen vei utenom for han.

– Det er som Einar Gelius har sagt: Størst av alt er kjærligheten. Og det var ingen vei utenom det. Så det valget har vært veldig enkelt, sier han og legger til:

– Innad i Larvik har det sikkert vært et problem, men for Heidi og meg har det ikke vært det. Det har vært det eneste valget for oss, og da er det veldig lett.

Fantastisk mann

Heidi Løke er klar på at forholdet til sin tidligere trener ikke er grunnen til at hun forlater Larvik til fordel for østerriske Györ.

– Det er ikke derfor jeg forlater Larvik. Karl Erik er en fantastisk mann. Vi har det utrolig gøy og bra sammen. Det var egentlig ikke noe annet alternativ, sier hun.

Og samboeren er også full av beundring for sin kjære.

– Ingen som Heidi. Hun er fantastisk som håndballspiller, men som menneske er det ingen som er i nærheten. Det er det skjønneste mennesker jeg noen gang har møtt, sier han.

På spørsmål fra programleder Stål Talsnes på om han angrer på at han ble med til Wien, er han klar i sin sak.

– Jeg angrer overhode ikke. Det hadde vært et svik mot Heidi om jeg ikke hadde blitt med. Og hun kommer jeg aldri til å svike, sier Bøhn.

Se intervjuet med paret i «Fredag» med Stål Talsnes klokken 18.55 på TV 2 i kveld.