Vil fengsle to etter skolerevyran

Politiet i Oslo fremstiller fredag to 17-åringer for varetektsfengsling etter skolerevyranet ved Fagerborg skole i Oslo onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

To 17 år gamle gutter er siktet for å ha ranet til seg billettkassen til Fagerborg-revyen premierekvelden. En tredje person er siktet i forbindelse med ranet, men ikke for selve ranshandlingen.

- Politiet vil be om en eller to ukers fengsel for de to guttene. Grunnlaget for fengslingen er faren for bevisforspillelse, opplyser politioverbetjent Hanne Persson ved Majorstua politistasjon til NTB.

Persson vil ikke si noe om de ranssiktede er elever ved skolen eller ikke. Den første pågripelsen skjedde natt til torsdag. Torsdag formiddag ble én person til pågrepet, mens den tredje pågripelsen skjedde torsdag ettermiddag

Det var klokken 19.15 onsdag, like før den tradisjonsrike revyen på Fagerborg videregående skole i Oslo skulle starte, at tre maskerte ranere truet med kniv og tok kvelertak på en av de kvinnelige arrangørene som sto i billettluka. Kassa skal ha inneholdt omkring 60.000 kroner. Det er uklart om pengene er kommet til rette.

Ranerne ble beskrevet som tre unge, lyse gutter, iført boblejakker og med skjerf foran ansiktet. Vitnebeskrivelser og informasjon fra forebyggende avdeling på Majorstua politistasjon førte til at politiet ganske raskt satt med tre konkrete navn. (©NTB)