Forsvarssjef Harald Sunde skal møte trygdesjefene for å finne ut hvordan situasjonen for Afghanistan soldatene skal forbedres.  (Foto: Solum, Stian Lysberg, © SLS)
Forsvarssjef Harald Sunde skal møte trygdesjefene for å finne ut hvordan situasjonen for Afghanistan soldatene skal forbedres. (Foto: Solum, Stian Lysberg, © SLS)

Forsvarssjefen tar tak i trygdetrøbbel for Afghanistan-soldater

Forsvarssjef Harald Sunde skal møte trygdesjefene for å finne ut hvordan situasjonen for Afghanistan-soldatene skal forbedres.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sunde skal møte sjefene i Nav og Statens pensjonskasse (SPK) etter avsløringene av at Afghanistan-soldater har kjempet mot det offentlige i årevis etter å ha kommet hjem med krigsskader.

Les også: Har ikke oversikt over Afghanistan-soldater

– Jeg er glad for det fokus VG har rettet mot de problemer soldatene opplever i møtet med hjelpeapparatet når de kommer hjem med skader, sier general Sunde til VG.

Han ser fram til å møte de to sjefene.

– Jeg er mest opptatt av at vi angriper prosessene slik at vi får til en raskest mulig saksbehandling, hvor soldaten møter fagpersonell som forstår situasjonen. Altfor mange føler de blir mistrodd og at de har bevisbyrden på sine skuldre, sier Sunde. (©NTB)