Camilla Herrem (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Camilla Herrem (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

Håndballfeber i Trondheim

Tolv EM-profiler gir rekordsalg før Larvik-kamp, og Camilla Herrem lover publikum valuta for pengene.

Byåsen tar mot Larvik til klassisk toppduell søndag ettermiddag, og aldri før har forhåndssalget vært høyere. Fredag morgen hadde mer enn 1200 sikret seg plass til kampen som blant annet lokker med tolv EM-profiler.

-Tre av Byåsen-jentene og hele ni på Larvik spilte i EM, og vi merker at det er gledelig stor interesse for håndball for tiden. Da gullet stod på spill hjemme mot Larvik i fjor kom 2888, vi håper å slå det tallet, sier daglig leder i Byåsen Torbjørn Balstad, som opererer med en publikumskapasitet i Trondheim Spektrum på 4200.

Håndballens nyhetsbilde har vært overskygget av trenersaken i Larvik den siste tida, og spørsmålet er i hvor stor grad uroen spiller inn på det sportslige.

- Jeg er litt usikker på det, men selvfølgelig det er jo trist og synd for dem det som har skjedd. Men de er voksne mennesker, så det går nok fint, sier Byåsen-kaptein Camilla Herrem, som advarer Larvik-jentene mot flere tøffe tak på banen søndag.

-Det blir en catfight. Det blir alltid litt bitching og slenging med leppa mot Larvik. Men det som skjer på banen tar vi ikke med oss etter kamp, da er vi gode venner, forsikrer Herrem.

Se intervju med Camilla Herrem i videovinduet øverst

PS: De to lagene er begge ubeseiret i årets Postenliga, men Larvik har utrolig nok ikke tapt en seriekamp siden 1999.