BESLUTNING KLAR FREDAG: Fredag formiddag blir det etter alt å dømme klart om det skal reises korrupsjonstiltale mot stortingsrepresentant Per Arne Olsen, som også er 2. nestleder i Fremskrittspartiet. (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
BESLUTNING KLAR FREDAG: Fredag formiddag blir det etter alt å dømme klart om det skal reises korrupsjonstiltale mot stortingsrepresentant Per Arne Olsen, som også er 2. nestleder i Fremskrittspartiet. (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

Frp's Per Arne Olsen renvasket

Vestfold politidistrikt har henlagt saken mot tidligere ordfører i Tønsberg, Per Arne Olsen (Frp), som intet straffbart forhold.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– En gledens dag, en stor og forventet lettelse, sier Frp-nestleder Per Arne Olsen til ntb.

Olsen har sammen med en annen partitopp i Tønsberg, Bent Moldvær, blitt etterforsket mistenkt for korrupsjon i forbindelse med en bolighandel mens Olsen var ordfører.

– Ikke spesialbehandling

Politiet har tatt stilling til om Olsen og Moldvær fikk en eksklusiv mulighet til å kjøpe leiligheter som utbyggeren av et populært prosjekt holdt unna i markedet. I tillegg har en eventuell økonomisk gevinst vært tema for etterforskningen.

– Politiet har ikke holdepunkter for å si at det har funnet sted en særskilt tildeling av leiligheter til Per Arne Olsen og Bent Moldvær. Etter hva som har fremkommet ble også opprinnelig reserverte leiligheter sluppet på det åpne marked, sier politiinspektør Jan Stapnes i Vestfold-politiet.

– Følt meg trygg

– Jeg har vært trygg på dette hele tiden, men det er likevel en stor lettelse at politiet nå henlegger saken. Ikke på noe punkt er det funnet grunnlag for å si at jeg har gjort noe ulovlig. Dette betyr at seks måneders press, utløst av påstander fra politiske motstandere, nå er over, sier Olsen til NTB.

Tyvetalls vitner avhørt

Politiet opplyser at det er foretatt avhør av de siktede, og i tillegg er et tyvetalls vitner avhørt.

Politiet konkluderer med at handligene ikke er straffbare, men skriver samtidig i en pressemelding «Hvorvidt de siktede har vært aktsomme eller skjønnsomme i sine handlinger, ligger ikke innenfor det politiet skal vurdere i denne saken».

Per Arne Olsen og Bent Moldvær har siden medio november hatt status som siktet. Olsen gjenopptar med øyeblikkelig virkning sin virksomhet som 2. nestleder i Fremskrittspartiet.