Pakistan senker bensinpriser etter massivt press

Pakistans statsminister reverserer en upopulær økning i bensinpriser og gir dermed etter for massivt press fra politiske motstandere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Hele det politiske lederskapet har blitt enige om at bensinprisene skal skrues tilbake. Jeg kunngjør tilbakeføringen av prisene til nivået fra 31. desember, sa statsminister Yusuf Raza Gilani til landets nasjonalforsamling torsdag.

Ved årsskiftet økte bensinprisene med opptil 9 prosent, noe som har ført til rabalder fra opposisjonspartiene.

Det nest største partiet i president Asif Ali Zardaris koalisjon, MQM, forlot søndag regjeringen i protest mot drivstoffpolitikken, noe som gjorde at regjeringen mistet flertallet i nasjonalforsamlingen. Partileder Faisal Subzwari er fornøyd med helomvendingen torsdag, men vil imidlertid ikke vende tilbake til regjeringen.

Avgjørelsen torsdag innebærer at regjeringen må subsidiere drivstoff, noe som igjen vil føre til en økning i budsjettunderskuddet med opptil 0,3 prosent av Pakistans brutto nasjonalprodukt, ifølge analytikere.

USAs utenriksminister Hillary Clinton, som har presset Pakistan hardt for å få orden på den økonomiske styringen i landet, sa torsdag at hun mener det er feil av statsministeren å reversere drivstofføkningen. (©NTB)