KOLLEKTIVT MARERITT: Eva Høili (innfelt) fikk en lang og kald ferd hjem fra jobb.  (Foto: EVa Høili/TV 2 (TV 2 montasje))
KOLLEKTIVT MARERITT: Eva Høili (innfelt) fikk en lang og kald ferd hjem fra jobb. (Foto: EVa Høili/TV 2 (TV 2 montasje))

Togpendler i kulda: – Dette gjør meg rasende

Hundrevis av passasjerer venter i kulda langs Drammensbanen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Eva Høili var en av mange togpassasjerer som fikk ettermiddagen ødelagt på grunn av signalfeil – først på Asker stasjon, så på Stabekk.

Dårlig nytt

Hun forteller til tv2nyhetene.no at toget først var forsinket fra Nationaltheatret stasjon.

– Da vi etter hvert nærmet oss Skøyen, fikk vi beskjed over høyttaleranlegget om at det var «dårlige nyheter». Toget vårt var innstil fra Skøyen.

Høili, som hver dag pendler fra Oslo til Spikkestad, forteller at hundrevis av folk står ute i kulda på stasjonen. Selv kom hun seg til slutt inn i en taxi - etter å ha ventet i over en time.

Hun sier at det stadig kom meldinger på høyttaleranlegget om at man «forsøker å skaffe alternativ transport». Dette synes ikke passasjerene er bra nok.

– Folk er fortvilet og forbannet, og ikke minst oppgitte. Vi skjønner at det tar tid, men dette går ikke. Mange skal hente i barnehagen, eller har andre forpliktelser. Dagens kaos er det verste jeg har opplevd.

Tror ikke på Kleppa

Høili sier at det var dårlig varsling, og elendig lyd på høytaleranlegget. Unger skrek, det var kaldt inne på stasjonen og stemningen var generelt dårlig.

Hun har ingen tro på samferdselsministerens løfter.

– Kleppa klarer ikke å angripe dette på riktig måte. Hun bare flirer og ler. Det er å holde pendlerne for narr. Hvordan kan dette skje gang på gang?