Huseklepp og Brattbakk (montasje) (Foto: Aas, Erlend)
Huseklepp og Brattbakk (montasje) (Foto: Aas, Erlend)

Brattbakk: – Celtic vil være et godt valg for Huseklepp

– Han vil jo løpe fra alle der nede, spår den tidligere Celtic-helten.

Harald Martin Brattbakk har 44 kamper og 12 mål for Celtic, og er skråsikker på at Erik Huseklepp vil bli en suksess i skotsk fotball hvis han selges til Celtic.

– Fordi har er blitt en meget bra allroundspiss. For to-tre år siden synes jeg han var uferdig, men han har utviklet seg til å bli både tilrettelegger og målscorer, sier Brattbakk til TV 2 Sporten

Den norske scoringskongen (166 mål) kjempet mot skotske forsvarere i 1997-2000, og vet hvor tøffe fysiske karer Huseklepp får bryne seg på.

Harald Brattbakk, Henrik Larsson (Foto: CHRIS BACON/AP)
Harald Brattbakk, Henrik Larsson (Foto: CHRIS BACON/AP)

– Ja, men det er ikke noe problem. Han løper jo fra alle, det er bare å holde seg borte fra de store stygge gutta, det, ler Brattbakk, som fulgte samme taktikk i sin tid

– Det er en tøff liga, tøffere enn hva folk tror til og med, men jeg tror Celtic vil være et godt valg for Erik, sier han.

Celtic er ved siden av Rangers suverene i skotsk fotball, men Brattbakk mener klubben er bra også sett i europeisk perspektiv.

– Celtic er større enn folk tror, vil jeg si. De lider av at det bare er to gode klubber i Skottland, men de har et meget godt lag på gang nå. Jeg så de tok en sterk seier mot erkerival Rangers sist, og tror det blir seriegull til våren, sier han.

– Hva er ditt råd om Erik Huseklepp nå får sjansen?

– To bokstaver. JA. Dra til Celtic, det er en drømmeplass å være, og alle spillerne blir behandlet som helter. Det vil han også bli, sier Brattbakk.