Gbagbo beskyldes for å stå bak drapskampanje

Elfenbenskystens valgte president Alassane Ouattara anklager sittende president Laurent Gbagbo for å rekruttere leiesoldater fra Liberia til en voldskampanje mot hans tilhengere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Laurent Gbagbo har blod på hendene. Han har gitt ordre til at utenlandske leiesoldater dreper våre borgere, sa han i et telefonintervju med den franske radiostasjonen Europe 1.

- Selvsagt har vi bevis. Og FN og alle menneskerettighetsorganisasjoner har registrert massakrene og drapene som leiesoldater og militser hyret inn av Laurent Gbagbo står bak, sa han i intervjuet som ble gjort onsdag og sendt torsdag.

Ouattara sier han har skrevet til FNs generalsekretær for å be Den internasjonale straffedomstolen ICC om å sende etterforskere til Elfenbenskysten.

FNs menneskerettighetseksperter har selv sagt at de frykter at meldinger om utbredt vold i tiden etter valget i november kan være forbrytelser mot menneskeheten.

Gbagbo nekter å gå av til tross for at hele det internasjonale samfunnet mener at Ouattara vant valget. Ouattara sitter isolert på et hotell i Abidjan under beskyttelse av FN-styrker. (©NTB)