NHO årskonferanse i Operaen onsdag. Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm taler. (Foto: Roald, Berit/Scanpix)
NHO årskonferanse i Operaen onsdag. Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm taler. (Foto: Roald, Berit/Scanpix)

Hoppet i stolene av Bjurstrøms møbel-hån

Arbeidsministeren tråkket mange på tærne da hun omtalte en stol fra Brunstad fra talerstolen på NHOs årskonferanse. Se video.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En rød Brunstad-stol sto ved siden av Bjurstrøm i en installasjon sammen med en stor musefelle. Installasjonen skulle illustrere den velferdsfella NHO frykter vi er på vei inn i, og som var tema under konferansen i Operaen i Oslo, skriver Sunnmørsposten.

Hun fornærmet Brunstad Møbler og alle bedriftens ansatte og sannsynligvis hele Sykkylven, alle som har kjøpt en stol fra Brunstad Møbler, alle som har kjøpt en Stressless fra Ekornes, alle som har en rød stol og hele 70-tallet.

– En stol få vil ha

Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap) som bare hadde vært på jobb i to dager etter lang sykmelding, benyttet anledningen til å snakke om stolen i innledningen på sitt innlegg.

– En stol som ikke akkurat er veldig trendy. Jeg skal ikke dvele over hvorfor den er rød, og den er litt sånn sosialdemokratisk 70-tallsstressless. Kanskje ikke en stol som de fleste her i dag har hjemme, sa statsråden, og avslørte manglende kunnskap om både norsk møbelproduksjon, stil og smak.

Se tabben i videovinduet øverst.

For stolen var slett ingen Stressless, men en stol fra den tradisjonsrike møbelfabrikken Brunstad på Sykkylven, og som ifølge Brunstad-sjef Helge Brunstad er svært populær. Stolen er ikke mer enn ti år gammel og selges i godt over 10.000 eksemplarer hvert eneste år.

Prislappen er dessuten rundt 15.000 kroner.

INGEN STRESSLESS: Den mye omtalte stolen slik den sto plassert
  på scenen i operaen i Oslo. (Foto: TV 2)
INGEN STRESSLESS: Den mye omtalte stolen slik den sto plassert på scenen i operaen i Oslo. (Foto: TV 2)

– Må komme seg ut av designerboblen

– At hun ikke ser at dette ikke er en Stressless viser vel bare at, unnskyld uttrykket, dama ikke har særlig greie på form og design. Denne stolen selger vi flere hundre av i uka, sier Brunstad til avisa.

Brunstad-sjefen sier stolen er moderne og understreker at den ikke bare er godt likt av nordmenn, men også populær på eksportmarkedet.

– Jeg tror noen av statsrådene kunne ha godt av å komme seg ut av designerboblen på Oslo vest og se hva folk faktisk har i sine hjem, anbefaler Brunstad.

Datt nesten av stolen

Fremskrittspartiets Harald Tom Nesvik datt nesten av stolen i Operaen da Bjurstrøm flesket til med sin omtale av Brunstad-stolen. Han mener det er tåpelig av en statsråd å komme med en slik uttalelse uten å ha satt seg inn i saken.

VELFERDSFELLE: Denne installasjonen skulle illustrere velferdsfellen
  NHO frykter vi er på vei inn i. For ordens skyld kan vi nevne at NHO
  hadde fått tillatelse fra Brunstad til å bruke stolen i logoen. (Foto:
  NHO)
VELFERDSFELLE: Denne installasjonen skulle illustrere velferdsfellen NHO frykter vi er på vei inn i. For ordens skyld kan vi nevne at NHO hadde fått tillatelse fra Brunstad til å bruke stolen i logoen. (Foto: NHO)

– Det er mulig hun liker å sitte på en ubehagelig plastbøtte, men det er faktisk denne typen stoler folk flest har i sine hjem, sier Nesvik.

Fornærmet alle på 16 sekunder

Dagens Næringslivs kommentator Kjetil B. Alstadheim mener Bjurstrøm sårt hadde trengt en rådgiver i salen onsdag.

Han mener Ap-statsråden i løpet av 16 sekunder klarte å fornærme Brunstad Møbler og alle bedriftens ansatte og sannsynligvis hele Sykkylven, alle som har kjøpt en stol fra Brunstad Møbler, alle som har kjøpt en Stressless fra Ekornes, alle som har en rød stol og hele 70-tallet.

Dessuten plasserte Bjurstrøm «seg selv solid som en vestkantsnobb som identifiserer seg mer med næringslivseliten enn med slitere som synker ned i godstolen etter en tung dag i køen hos Nav.» (©NTB/TV 2)