Furuholmen tapte i Høyesterett

Advokat Morten Furuholmen fikk ikke medhold i Høyesterett, og heleridommen mot ham blir stående. Nå kan karrieren som advokat være over.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Advokatene Morten Furuholmen og Rune Berg ble i mai fjor dømt i Borgarting lagmannsrett for medvirkning til grovt heleri etter å ha bistått David Toska i å inndrive en gjeld på 5 millioner kroner pluss renter - totalt 6,5 millioner kroner.

Toska var på dette tidspunktet sosialklient. Lagmannsretten mente derfor at advokatene visste at pengene sannsynligvis stammet fra kriminell virksomhet. De ble derfor funnet skyldige i å ha forsøkt å yte bistand til å sikre utbytte fra en straffbar handling.

Høyesterett opplyste torsdag at Furuholmen og Bergs anke er forkastet. Høyesterett mener advokatenes bistand rammes av straffeloven, selv om det dreide seg om et advokatoppdrag for en klient.

Nå risikerer Furuholmen og Berg å miste advokatlisensen. Tilsynsrådet for advokatvirksomhet opplyser til NTB at det vil behandle saken på sitt styremøte enten 26. januar eller 10. mars. (©NTB)