Ingebrigt Steen Jensen har klokkertro på de norske skistjernene. (Foto: Morten Gorm, Knut Falch, © GOK)
Ingebrigt Steen Jensen har klokkertro på de norske skistjernene. (Foto: Morten Gorm, Knut Falch, © GOK)

Ingebrigt Steen Jensen: – Vi kommer til å pulverisere dem!

Til tross for skuffende resultater har Ingebrigt Steen Jensen klokkertro på Norge foran VM i Holmenkollen

Ingebrigt Steen Jensen finner seg ikke i at mediene setter spørsmålstegn ved hvor bra det norske skilandslaget egentlig er. Til dette siterer han dikteren Piet Hein.

– Pessimistene er de reneste tåper. De tror på det motsatte av det de håper. Nei, de optimister som verden beror på, er de som håper på noe de tror på.

– Sitatet er viktig å ha med seg i livet sitt, og ikke minst i idretten. Vi må jo tro på at vi skal ta fem gull. Skal vi bli deppa allerede nå før VM, spør Steen Jensen.

– Vi kommer til å pulverisere dem

Til tross for den labre innsatsen i Tour de Ski, spår Steen Jensen norsk herredømme i Ski-VM i Oslo som starter 23. februar.

– Jeg kan berolige dere alle. Bare vent til VM i kollen, vi kommer til å pulverisere dem!

Steen Jensen har også rollelista klar foran forestillingen i Holmenkollen.

– Martin Johnsrud Sundby vinner 15-kilometeren i klassisk. Han hadde vunnet VM hadde det ikke vært for drittdårlige ski. Petter Northug vinner 5-mila i fellesstart. Så kommer Marit Bjørgen og flere. Så kommer stafetten. Det blir en folkefest. Det kommer til å bli fantastisk, spår han.

Northug er helten

Steen Jensen legger ikke skjul på at til tross for tidvis nådeløs omtale i mediene, er Northug hans store helt, selv om han aldri har møtt skistjernen. Petter Northug, som lovte å komme på pallen i Tour de Ski, ligger nå på fjerdeplass. Blant annet havnet han på 17. plass i 20. –kilometeren i Oberstorf.

– Northug er jo en type som ikke skal ha som mål å bli nummer 17. Ikke Petter Northug. Så må vi akseptere at han ikke alltid klarer å nå våre mål eller sine forventninger. Men jeg synes det er vindunderlig at vi har en mann som har slike mål, sier Steen Jensen.

For Steen Jensen er Northug en helt uansett. Ifølge Steen Jensen er Northug en annerledes skiløper, en skiløper som tør. Dessutten mener Steen Jensen at Northug ikke er en «breial flåkjeft».

– Han er en beskjeden fyr som har mer lyst til å plukke blåbær i Mossvika enn å være i mediene. Dessverre er han en dårlig taper, og samtidig en dårlig vinner.

Mange gode juniorer, få seniorer

Tidligere langrennsløper og ishockeyspiller Anette Bøe deler ikke Steen Jensens entusiasme fullt ut.

– Det hadde kanskje vært litt mer betryggende dersom våre skiløpere var litt hvassere i sporet. Det har vært bra enkeltprestasjoner, men jeg hadde nok litt mer forventninger til Northug, innrømmer hun.

Hun mistenker dog at han sparer kreftene til VM i Oslo. Samtidig synes hun det er rart og skremmende at det ikke er flere som hevder seg bort sett fra Marit Bjørgen og Petter Northug. Bøe påpeker at Norge har gode juniorer som ikke klarer å ta steget opp til senior.

– Det skjer noe der. Muligens trener de galt, kanskje de trener for hardt. Trenere er veldig viktige. Det kan hende vi får se en del trenerbytter etter VM, sier hun.