Tom Hilde (Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix)
Tom Hilde (Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix)

Hilde: – Har ofte vært uenig med Kojonkoski

Norges beste hopper forteller at han en periode mistet tilliten til Mika Kojonkoski

Bischofshofen (TV 2 Sporten): Asker-gutten hadde en miserabel OL-sesong, og forteller at han de to siste sesongene sluttet å høre på det Mika Kojonkoski sa. Dette snudde ifølge Hilde før sommertreningen.

Se reportasje i videovinduet øverst i saken

– Allerede da han presenterte opplegget for årets sesong, så trodde jeg skikkelig på det Mika sa. Og nå stoler jeg på alt han sier, og det har veldig mye å si for at jeg skal kunne utvikle meg videre, forteller en åpenhjertig Hilde til TV 2 Sporten.

Stadig uenig
– Jeg har hatt heftige diskusjoner med Mika, og jeg har ofte vært uenig med ham når jeg har gått ut av rommet. Det er veldig dumt. Så det er største forskjellen jeg har gjort fra i fjor til i år. Uansett når jeg nå går ut av rommet og har snakka med Mika, så skal vi være enige. Jeg har måttet krype til korset, forteller Hilde.

Og utdyper:

– Det går mest på hopptekniske ting. Det nytter ikke å se på video sammen med Mika, være uenig, for så å gå ut og prøve på det du selv mener. Særlig når han sier noe annet til deg. Da har du ikke noe samarbeid med treneren din. De to siste årene har jeg vært litt egoistisk og trodd at jeg kan mer enn det jeg kan. Mens jeg i år har bestemt meg for å stole på det Mika sier. Det er han som er hoppeksperten, og jeg skal bare prøve å utføre det han sier.

Gikk i meg selv
Hilde har ingen god forklaring på hvorfor han sluttet å stole på treneren.

– Når det begynner å gå litt i mot, så går jeg i meg selv istedet for å gå til han. Det var vel sånn det hele starta.

Da Kojonkoski introduserte et opplegg med mer fysisk trening, og fokus på sats, og hopping på kortere ski, så snudde tilliten.

Mika Kojonkoski bekrefter at han hadde store problemer i forholdet til Hilde.

– Det er riktig det Tom forteller. Det var veldig synlig at Tom var litt fortapt, men jeg skylder ikke bare på han. Det er alltid to sider av en sak. Jeg har også forandret meg, og vært en bedre støtte for Tom, og konfrontert ham hver eneste dag. Vi var ikke på samme linje. Men jeg vil rose Tom for at han har fulgt opplegget i år, og virkelig jobbet hardt med det vi har satset på, sier Kojonkoski til TV 2 Sporten.