– Ingen bombe på fly fra Gardermoen

Ingen ble skadd da et fly fra Turkish Airlines ble forsøkt kapret på vei fra Oslo til Istanbul onsdag. Kapreren truet med en bombe, men det skal ikke ha vært sprengstoff på flyet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rundt 50 minutter før ankomst til Atatürk flyplass reiste en passasjer seg og ropte at han hadde en bombe festet til kroppen, ifølge CNN Turk. Mannen forsøkte å ta seg fram til cockpiten, men skal ikke ha kommet seg gjennom den forsterkede døren.

Ifølge informasjonsavdelingen ved TAV Airports, som drifter Istanbul Atatürk Airport, var det ikke noe sprengstoff på flyet.

– Det var en full og gal passasjer som ropte at han hadde en bombe, men det var ingen bombe på flyet. Passasjerene fikk ham under kontroll til flyet hadde landet og politiet kunne ta seg av ham, sier en talsmann som ikke vil bli navngitt, til NTB.

Det tyrkiske nyhetsbyrået Anatolia melder at mannen ble arrestert og at de 59 passasjerene deretter ble evakuert. Det er ikke meldt om at noen har kommet til skade.

Selv om ingen kom til skade, oppfattet passasjerene hendelsen som svært dramatisk. Norsk-tyrkiske Salim Tahar, som satt på flyet, forteller til TV 2 at mannen tok på seg en maske, snakket tyrkisk og krevde at flyet skulle returnere til Oslo.

Jan Svensen satt omtrent midt i flyet da en gruppe på rundt 20 passasjerer plutselig kom gående framover i flyet. Da han forsøkte å reise seg opp, fikk han beskjed om å sitte helt rolig, skriver VG Nett.

– Vi så en mann som sto bak i flyet og skrek noe på tyrkisk som vi oppfattet som en trussel. Han var iført noe som minnet om en finlandshette. Jeg tenkte at nå smeller det, sier han.

Han roser besetningen for å ha opptrådt rolig under dramaet.

– Mange av passasjerene gråt, men det var ingen panikk, sier han.

Det kommer motstridende meldinger om når hendelsen skjedde. To tyrkiske nyhetsbyråer skriver at mannen først forsøkte å trenge seg inn i cockpiten etter at flyet hadde landet.

Piloten kontaktet kontrolltårnet, og det var stor utrykning av politi- og brannbiler. Kapreren er foreløpig ikke identifisert. (©NTB)