Tre NATO-soldater drept i Afghanistan

Tre NATO-soldater mistet livet i eksplosjoner i Afghanistan onsdag, mens afghanere beskylder NATO for å ha drept tre afghanske sivile.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

To av soldatene ble drept i en bombeeksplosjon i det østlige Afghanistan, mens den tredje soldaten døde i et angrep sør i landet, opplyser ISAF-styrken i en uttalelse onsdag.

Samme dag gikk flere dusin lokale stammefolk gjennom gatene i den sørlige byen Ghazni mens de bar på likene av tre menn de hevdet var sivile drept av ISAF-soldater.

En afghansk etterretningsleder i provinsen sier til AFP at minst én av mennene med sikkerhet var sivil, mens de to andre trolig også var sivile.

Stammemedlemmene ropte «død over Amerika» og ba om at det amerikanske militæret ba om unnskyldning for å ha «drept uskyldige sivile».

ISAF opplyste at deres styrker hadde drept «flere opprørere» tirsdag i det nærliggende distriktet Rashidan. En talsmann for styrken sier at de undersøker nøyaktig hvor de påståtte drapene fant sted for å finne ut om det dreier seg om den samme hendelsen. (©NTB)