Robert Hedin (Foto: Lien, Kyrre/Scanpix)
Robert Hedin (Foto: Lien, Kyrre/Scanpix)

Ny flause for Hedins menn

Norge tapte for Brasil for første gang.

Norge - Brasil 31-32

Norge skulle reise seg etter tapet for Sverige, men et svært ungt norsk mannskap fikk slite mot Brasil som tok kommandoen fra start i Skedsmohallen og ledet 10-7 etter halvspilt 1. omgang. De norske gutta imponerte ikke i forsvar det første kvarteret.

Se kampreferat i videovinduet øverst i saken

Dårlige valg
Guilherme Oliveira banket inn 17-14 for gjestene etter 27 minutter, men Christoffer Rambo reduserte til 15-17 for Norge like før pause.

– Vi må tette igjen og få de til å avslutte fra kant. Hovedproblemet vårt er forsvarsspillet, sa Hedin til TV 2 Sporten i pausen.

Problemene fortsatte etter sidebytte for Norge. Vegard Samdahl satte inn 28-29 for vertene etter 23 minutter. Men Bortolini sendte Brasil opp i tomålsledelse igjen like etter.

Rambo reduserte til 31-32 like før slutt, men nærmere kom ikke Norge som gikk på sin første smell mot Brasil noensinne. De norske herrene gjorde flere håpløse vurderinger fremover på banen i overspill, mens gjestene viste stor vilje i returløpene.

– Spiller ingen rolle om vi vinner eller taper
Men landslagssjefen var ikke utpreget skuffet etter kampen.

– Vi må ikke glemme at vi spiller med en 17-åring og to 20-åringer i 60 minutter. Det var en bra gjennomkjøring for oss. Det spiller ikke så stor rolle om vi vinner eller taper. Det er ni dager til VM. Dette er treningskamper. I dag fighter vi og løper i 60 minutter. Det er dette vi blir bedre av, sier Hedin til TV 2 Sporten.

TV 2 Play: Se intervju med Hedin

– Bør ikke et norsk B-lag slå Brasil?

Nei, det tror jeg ikke. Det er ingen selvfølge. Vi kunne vunnet hvis vi hadde satt sjansene våre.

Norge slo Brasil med 18 mål i forrige VM og lagene møtes igjen i gruppespillet i Sverige.

Bli med på VM-manager

Kristian Kjelling og Erlend Mamelund var plassert på tribunen mot brasilianerene. Børge Lund, Frank Løke og Kjetil Strand var heller ikke med.

Slik startet Norge mot Brasil:

Ole Erevik, Sondre Paulsen, Eivind Tangen, Einar Sand Koren, Vegard Samdahl, Espen Lie Hansen og Thomas Skoglund.