Pierre Dagenais og Serge Payer (Foto: TV 2/)
Pierre Dagenais og Serge Payer (Foto: TV 2/)
Vålerenga trener Espen Knutsen under kvartfinalekampen i ishockey mellom Vålerenga og Manglerud Star på  Jordal Amfi under eliteserien i ishockey mandag. (Foto: Lien, Kyrre/Scanpix)
Vålerenga trener Espen Knutsen under kvartfinalekampen i ishockey mellom Vålerenga og Manglerud Star på Jordal Amfi under eliteserien i ishockey mandag. (Foto: Lien, Kyrre/Scanpix)

Vålerenga sikret seg to kanadiere med NHL-erfaring

Pierre Dagenais og Serge Payer er klare for spill på Jordal.

Pierre Dagenais (32) og Serge Payer (31) ble onsdag presentert som Vålerenga-spillere.

Oslo-laget har dermed sikret seg to kanadiere med NHL-erfaring.

– Veldig spennende
Dagenais som er venstreving har spilt for New Jersey Devils, Florida Panters og Montreal Canadiens i verdens tøffeste hockeyliga.

– Jeg elsker å skyte og elsker å score, det er jobben min. Jeg håper jeg kan hjelpe laget til å vinne, sier Pierre Dagenais til TV 2 Sporten.

– Han er en scoringsmaskin uten like, sier VIF-direktør Jan Tore Kjær.

TV 2 Sportens hockeyekspert Bjørn Erevik tror Dagenais vil gjøre det skarpt for Vålerenga.

– Det er utvilsomt en spiller som kommer til å gjøre nytte for seg i Vålerenga. VIF pleier å treffe med utlendingene sine. Det blir veldig spennende å se hvilket nivå de holder, sier TV 2 Sportens hockeyekspert Bjørn Erevik.

– Sparta bør se opp
Payer har 119 NHL-kamper for Florida Panters og Ottawa Senators.

– Det er to meget gode, rutinerte spillere. De er kanskje de to beste spillerne vi har hatt siden NHL-streiken (2004, red. anm) sist. Vi har vært litt heldig som har fått dem hit og vi er sjeleglad for å ha fått dem. De har kontrakt resten av sesongen, men de ønsker faktisk å bli her lengre. Så vi får se. Det er også et økonomisk spørsmål, sier Kjær.

Vålerenga er på 2. plass i Get-ligaen og har elleve poeng opp til serieleder Sparta. Sarpsborg-laget har én kamp mer spilt.

VIF-trener Espen Knutsen er også særdeles fornøyd med signeringene.

– Vi hadde en tynn tropp og det var ekstremt viktig å få forsterkninger nå. Vi er nummer to nå, og hvis disse to spillerne er så bra som vi håper så skal vi henge med Sparta videre, sier Shampo.

– Sparta bør se opp nå som Vålerenga har sikret seg disse to, sier Erevik.