Disse spillerne jages vilt
Disse spillerne jages vilt

Her er spillerne storklubbene sikler etter

Tor-Kristian Karlsen har plukket ut stjerneskuddene som «alle» vil ha. Sjekk listen og si din mening her!

- Jeg har satt opp min liste med bakgrunn i de som er «hottest» blant storklubbene for øyeblikket. Men jeg tror de fleste av dem blir værende i klubbene sine ut januar. Januarvinduet er tradisjonelt sett ikke et vindu hvor yngre talenter skifter klubb.

Overgangsvinduet i januar er åpent og i europeiske tabloider hersker «silly season».

LES OGSÅ: Disse er nærmest sparken og nedrykk
LES OGSÅ: Her er Tor-Kristian Karlsens liste over Premier Leagues største talenter
LES OGSÅ: Her er vår guide til overgangsvinduet i januar

BLOGG: Sjekk ut Tor-Kristian Karlsens fotballblogg her

Og noen spillere er definitivt mer ettertraktet enn andre.

Disse spillerne er «hottest»
På oppdrag fra TV 2 Sporten har fotballspeider og fotballskribent Tor-Kristian Karlsen satt opp sin liste over de spillerne som er mest ettertraktet for øyeblikket.

Karlsen, som har en fortid som speider i blant annet Bayer Leverkusen, Watford og Hannover 96, understreker at de fleste av spillerne på sin liste ikke kommer til å bli solgt i januar.

- Jeg har satt opp min liste med bakgrunn i de som er «hottest» blant storklubbene for øyeblikket. Men jeg tror de fleste av dem blir værende i klubbene sine ut januar. Januarvinduet er tradisjonelt sett ikke et vindu hvor yngre talenter skifter klubb, poengterer Karlsen overfor TV 2 Sporten.

- Blir trolig solgt i sommer
Fotballspeideren tror mange av spillerne på listen ender opp i storklubber som Barcelona, Real Madrid, Chelsea, Bayern München, Arsenal eller Manchester United i løpet av sommeren.

- Dette er spillere som følges tett av de største klubbene i verden og som født i mellomrommet 1987 - 1992. Jeg tror garantert at mange av dem kommer til å bli solgt til store klubber under sommerens overgangsvindu, fortsetter Karlsen.

Her er Karlsens liste:
Disse spillerne er ifølge Karlsen noen av de mest ettertraktede i Europa for øyeblikket:

BENFICA-JUVEL: David Luiz er ønsket av Chelsea. (Foto: Armando
  Franca/AP)
BENFICA-JUVEL: David Luiz er ønsket av Chelsea. (Foto: Armando Franca/AP)

David Luiz (87 – midtstopper, Benfica)

- Objektet for den største dragkampen akkurat nå, Chelsea og Manchester City (Real Madrid avventende) kjemper om midtstopperen som først viste seg på min rader under U20 VM i 2007. Elegant, spillende, hurtig, hodesterk, rolig med ballen i beina – nesten like komfortabel over hele backlinja. Salgsklausulen skal ligge på rundt 240 millioner kroner, men Benfica vil trolig selge for en lavere sum. Brasilianeren kan meget gjerne bli den store forsvarsspilleren de neste ti årene.

Eden Hazard (Foto: MATHIEU CUGNOT / ASA-PICTURES/EPA)
Eden Hazard (Foto: MATHIEU CUGNOT / ASA-PICTURES/EPA)

Eden Hazard (91 – ving/offensiv midtbane, Lille)

- Belgisk driblefenomen som linkes til engelske klubber så fort vi kjenner vindtrekket fra et overgangsvindu. Både spillerens agent og den franske klubben har utelukket salg i januar, men dette er et ualminnelig stort talent hvis tilgjengelighet vil åpne en slags auksjonseffekt. Naturlig høyrebeint, men like dyktig med motsatt fot, utrolig eksplosiv og forserer motspillere som gloheit kniv i smør. Fortrinnsvis en vingtype men er i ferd med å skaffe seg den taktiske modenheten til å spille sentralt. Prises mellom 100-150 millioner kroner.

Jordan
  Henderson (Foto: Owen Humphreys/Pa Photos)
Jordan Henderson (Foto: Owen Humphreys/Pa Photos)

Jordan Henderson (90 – sentral midtbane, Sunderland)

- For kjøpeglade Premier League-klubber er ungt bra, men ungt og engelsk er best. Den allsidige Sunderland-spilleren besitter kanskje ikke potensialet til å noen gang plassere seg blant de største midtbanelegende i engelsk fotball, men hans tidligere modenhet og taktiske klokskap vitner om at i denne gutten får man valuta og 7-er på børsen i over et tiår fremover. Selges neppe midt i sesongen, men interessen fra toppklubbene – begge Manchester-klubbene sies å være heite - er absolutt til stede.

Neymar (Foto: Andre Penner/Ap)
Neymar (Foto: Andre Penner/Ap)

Neymar (92 – angriper, Santos)

- At Chelsea jakter dette stortalentet er overgangsmarkedet dårligst bevarte hemmelighet. Nesten før han hadde trukket på seg førstelagstrøya til Santos ble kometen sammenlignet med tidligere klubbstorheter som Robinho – og selveste Pelé. Selv om hypen har tatt overhånd hersker det ingen tvil om at vi snakker om et spesielt talent: Neymar har alt man forventer av en brasiliansk spisskomet inkludert formsvingninger og småanmerkninger på disiplinærrullebladet. Likevel, Neymar noterte seg 17 Serie A-mål i fjor. Skal man tro jungeltelegrafen havner ekstremtalentet snart på Stamford Bridge.

Alexis Sanchez (Foto: CLAUDIO SANTANA/AFP)
Alexis Sanchez (Foto: CLAUDIO SANTANA/AFP)

Alexis Sanchez (88 – ving, Udinese)

- Chileneren handler i et nøtteskall om dribleserier, fart og skudd. Og gjerne i den sekvensen. Ekstremt rykk og lavt tyngdepunkt, den høyrebeinte Udinese-vingen (som kan operere på begge sider) er en av Serie As største underholdningsattraksjoner. Knyttes for tiden til Internazionale – skal være en av nyansatte Leonardo sine absolutte ønskespillere - men etter at ‹‹fotballfabrikken›› Udinese kontret med å prise spilleren til 195 millioner kroner spekuleres det at Milano-klubben vil vente til i sommeren før de gjør et nytt fremstøt.

Romelu
  Lukaku (Foto: Yves Logghe/Ap)
Romelu Lukaku (Foto: Yves Logghe/Ap)

Romelu Lukaku (93 – spiss, Anderlecht)

- Selve kronprinsen i Belgias beryktede ungdomshoff. Protokollfører allerede 25 toppseriemål i hjemlandet selv om det fortsatt gjenstår fem måneder til myndighetsdatoen. Til tider uraffinert og ufokusert, men veier opp uferdigheten men en enorm fysikk, luftstyrke, stor hurtighet og avslutningsferdigheter som finpusses på ukentlig basis. Knyttet til at som eksisterer av toppklubber selv om han nylig forlenget Anderlecht-avtalen frem til 2015. Real Madrid sies å være i pole position i kappløpet om spissen som vil koste et sted mellom 150 til 230 millioner kroner.

Javier Pastore (Foto: TONY GENTILE/Reuters)
Javier Pastore (Foto: TONY GENTILE/Reuters)

Javier Pastore (89 – offensiv midtbane, Palermo)

- En av høstsesongens aller største Serie A-stjerner. Fra å være betraktet som et spennende talent har argentineren hele tiden tatt nye steg og bør snart rettmessig nevnes i samme åndedrag som verdens absolutt fremste offensive spillere. Finesser, teknikk, blikk, delikate føtter med like stort anlegg for leken dans som praktiske løsninger, fotballintelligens i Mensaklassen – Pastore mangler kanskje kun noen ekstra kilo i ren muskelmasse til å ta det siste steget. Forlenget nettopp kontrakten med Palermo, men kan kjøpes ut for 390 millioner kroner.

ETTERTRAKTET: Erik Lamela. (Foto: ALEJANDRO PAGNI/Afp)
ETTERTRAKTET: Erik Lamela. (Foto: ALEJANDRO PAGNI/Afp)

Erik Lamela (92 – offensiv midtbane/ving, River Plate)

- Hele Europa – AC Milan, Real Madrid, Bayern München - ligger paddeflate etter vidunderbarnet som Barcelona forsøkte å sikre seg på ‹‹Messi-vis›› da han kun var 12 år. Selv med snaue dusinet toppseriekamper i Argentina under beltet har Buenos Aires-klubben visstnok takket nei til flere bud fra Europa i størrelsesorden 60-80 millioner kroner, byr man det dobbelte kan man i det minste prate. Et venstrebeint ballgeni med enorme tekniske ferdigheter, driv med ballen sentralt og glitrende en-mot-en egenskaper når han spiller i en offensiv kantrolle. Innehar et skremmende langskudd, finter man ikke finner i lærebøker og ypperlige playmakeregenskaper.

Andy Carroll, Newcastle. (Foto: John
  Giles/Pa Photos)
Andy Carroll, Newcastle. (Foto: John Giles/Pa Photos)

Andy Carroll (89 – spiss, Newcastle United)

- Ikke bare ettertraktet på grunn av en glimrende fjorårsesong og et flott halvår på høyeste nivå – 11 seriemål 19 kamper – men også fordi han er en spillertype engelskmennene ikke har fått frem på gud vet hvor mange år. Carroll mikser en god gammeldags møtespiss – hodestyrke, vilje, oppspillspunkt og guts - med gode basisferdigheter og et finjustert venstrebein. Skal etter ryktene være sterkt ønsket av Tottenham, men åpner Newcastle for salg (150 -200 millioner kroner) kan det vise seg at flere hiver seg på i kampen om den partyglade geordien som fyller 22 i dag.

Luis Suarez (Foto: UNITED PHOTOS/Reuters)
Luis Suarez (Foto: UNITED PHOTOS/Reuters)

Luiz Suarez (87 – spiss, Ajax)

- Uruguayaneren som gjorde seg til allemannseie gjennom kvartfinalehandsen i VM skal etter ryktene være objekt for salg, om noen møter Amsterdam-klubbens priskrav (det snakkes om 160 millioner kroner). Notorisk målscorer som har opplevd sin første store ørkenvandring denne sesongen: på dette tidspunktet bokfører han 1 mål på de siste 11 kampene. Kobles til en rekke storklubber, men den noe særegne spillestilen – en slags blanding av en uortodoks spiss og en like atypisk ving – og mangel på taktisk disiplin, er han langt unna en universalnøkkel som lett glir inn i ferdigsatte konstellasjoner.

LES OGSÅ: Her er Tor-Kristian Karlsens liste over Premier Leagues største talenter
LES OGSÅ: Her er vår guide til overgangsvinduet i januar

BLOGG: Sjekk ut Tor-Kristian Karlsens fotballblogg her

Savner du noen på listen? Ta debatten i kommentarfeltet under!