DER DU ER: Facebooks nye funksjon gjør det mulig for deg å se hvor dine venner oppholder seg. (Foto: Skjermdump Facebook Places)
DER DU ER: Facebooks nye funksjon gjør det mulig for deg å se hvor dine venner oppholder seg. (Foto: Skjermdump Facebook Places)

Se hvem som er der du er – på Facebook

Facebook har lansert lokasjonstjenesten «Steder» i Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mange merket allerede i desember at tjenesten ble delvis tilgjengelig i Norden, da plutselig «Steder» ble tilgjengelig i iPhone-appen til Facebook.

Men knappen ble lansert uten funksjon. Nå er derimot denne utvidelsen tilgjengelig for alle brukere av Facebook, også i Norge.

Hvem oppholder seg hvor?

STEDSTJENESTER: Her velger du å skru av eller på stedstjenester
  på iPhonen din. (Foto: Skjermdump )
STEDSTJENESTER: Her velger du å skru av eller på stedstjenester på iPhonen din. (Foto: Skjermdump )
På samme måte som en bruker lokasjonstjenester til å vise hvor en oppholder seg i apps som f.eks. Gowalla og Foursquare, vil nå du kunne se hvor alle dine venner oppholder seg, dersom de velger å dele dette med deg.

I tillegg lages det en side på Facebook for stedet hvor man har sjekket inn.

Hvordan gjør man det?

For at dette skal fungere må du skru på stedstjenester i appen på iPhonen.

Det finner du ved å gå inn i «Innstillinger», velge «Generelt» og velge «Stedstjenester» og skru på tjenesten for appen iPhone.

Dersom stedet du oppholder deg ikke fins på listen over steder inne i «Steder», så kan du legge det til.

Synlig for dine venner

Når du sjekker inn på et sted på Facebook vil dette bli synlig for dine venner i nyhetsoppdateringen og på din egen vegg, i tillegg til stedets egen side.

Tjenesten «Steder» er frivillig og skal være tilgjenglig på touch.facebook.com, på Android-, Blackberry-, HP webOS- og Windows 7-telefoner, i tillegg til på Apples iPhone.