Hyundai_Veloster
Hyundai_Veloster

Hyundai Veloster: Ikke la deg lure av dørene ...

Dette er en helt ny sportscoupé – og den blir billig!

Det er bare noen dager til bilutstillingen i Detroit åpner dørene – og der blir det også verdenspremiere på Hyundais nye sportsbil Veloster.

Nå har koreanerne akkurat sluppet dette første offisielle smakebit-bildet av bilen. Og det viser at bilen får en meget spesiell dørløsning.

Hyundai går nemlig for en 1+2 konfigurasjon, der det er en dør på førersiden og to på passasjersiden.

Prioriterer plass

Selv kaller de Veloster for en "utility coupe". Målsetningen er åpenbart å appellere til flere enn de mest hardbarka coupekjøperne som det strengt tatt ikke er så veldig mange av.

Det ganske høyreiste designet avslører også at plass og praktiske løsninger har vært prioritert opp i forhold til tradisjonelle coupéverdier.

Les mer om lekre Genesis Coupe her

Billigere enn Scirocco

Innvendig skal Hyundai ha latt seg "inspirere" av Audi TT og interiøret skal ha høy materialkvalitet i forhold til det vi er vant med fra koreanerne. Midtkonsollen deler den med kommende i40, men med mange innslag av sporty elementer.

VW Scirocco blir en naturlig konkurrent, men Hyundai kommer til å prise Veloster et godt stykke under denne. Målsettingen er å være prisleder – og også på denne måten friste nye kunder over til Hyundai og en bilmodell de kanskje ellers ikke ville vurdert.

Mye ekstrautstyr

Bilen kommer først med to utgaver av 1,6-liters bensinmotor. En på 140 hk som kommer standard med sekstrinns girkasse – og en på 132 hk som jobber sammen med Hyundais første dobbelklutsj-automat. Vi tipper lavt forbruk og CO2-utslipp – avgiftene bør dermed bli gunstige.

Lav basispris blir kombinert med veldig mye ekstrautstyr som gjør at du kan skreddersy bilen etter dine egne ønsker, og kjenner vi Hyundai rett vil sluttsummen uansett bli langt lavere enn på de tyske konkurrentene.

Norges mest solgte SUV – les mer om den her