FARGERIK. Christine Koht vant Lespetoppen 2011.
FARGERIK. Christine Koht vant Lespetoppen 2011.

Christine Koht vant Lesbetoppen

– Hun bruker sin status og rolle på en modig måte

NRKs fargerike programleder Christine Koht byr alltid på seg selv. Nå topper hun Gaysir.no sin liste over de mest innflytelsesrike homofile i Norge.

Modig

Gaysir.no mener Christine Koht «bruker sin status og rolle på en modig måte som fremmer homofiles rettigheter og den generelle aksepten for homofil kjærlighet.»

Gaysirs redaksjon har gjort det til en årlig tradisjon å kåre Norges mest innflytelsesrike homofile. De vurderer kandidatene ut fra evne, vilje og mot til å fremme homofiles rettigheter eller den generelle aksepten for homofili. Det holder ikke å bare være i en posisjon - kandidatene må vise et bevisst engasjement og ønske om å gjøre samfunnet til et bedre sted for homofile.

Engasjement

Anette Trettebergstuen fikk andreplassen i kåringen. Trettebergstuen er fremdeles den eneste åpne lesba på Stortinget. Hun kom høyt i kåringen fordi hun i 2010 har viet sin tid til å støtte LHBT-personer i Tyrkia. Trettebergstuen har også engasjert seg sterkt i kampen om å få fjernet § 155 i straffeloven – den såkalte «hivparagrafen».

Satt på kartet

Tidligere leder for Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LLH) Karen Pinholt fikk tredjeplassen. Begrunnelser er at hun i sin lederperiode har satt prosjektet Rosa Kompetanse på kartet. Prosjektet jobber med skolering av helsesøstre, fastleger, psykologer, sykepleiestudenter og familieterapeuter.

Øvrige på Gaysirs liste er:

Agnes Bolsø

Else Kåss Furuseth

Gro Hammerseng

Karen-Christine (Kim) Friele

Marna Eide

Silje Hrafa

Siri Lindstad